Süper Kahramanların Tamamen Ergenlikten Esinlenerek Yaratıldığını Kanıtlayan 13 Özellik

1930'lu yıllarda bilim kurgu hayranı 18 yaşlarında iki genç, Jery Siegel ve Joe Shuster bugün var olan çizgi roman kültürünün en ciddi adımını atıp Superman efsanesini yarattılar. Bu gün çizgi romanlar popüler kültürün, sinemanın ve sanatın birçok dalının beslendiği muazzam bir alana dönüşmüştür. Genç ve dinamik neslin ellerinde yaratılıp dünyaya yayılan bu kültürün karakterlerinde de o nesle ait her şeyi görebiliyoruz. Dünyaya kafası karışık, coşkulu ve aynı zamanda kederli bakan ergenlerden bahsediyoruz. Büyümek ve çocuk olmak arasında kalmış, o nesil tarafından yaratılan ve yine o nesil arasından dünyaya yayılan çizgi roman karakteri süper kahramanlara bir de bu yanları ile bakalım.

1. Ağlama melis - En ufak sıkıntıda çocuk gibi ağlamaları

2. Her daim aileleri ile ilgili sorunlar yaşamaları

3. Hemen gaza gelmeleri

4. Sinirlendiklerinde etrafa ne kadar zarar verdiklerini düşünmemeleri

5. Kimsenin onları anlamadığından şikayet edip durmaları

6. Dünyayı efendi gibi kurtarmak yerine, illa zibidi zibidi hareketler yapmaları

7. Hep kız arkadaşlarıyla ilgili sorunlar yaşamaları

8. Anne babalarını utandıracak kıyafetlerle toplum içine çıkmaları

9. Erkek kardeşleri ile neredeyse kumanda için kavga etmeleri

10. Son derece kırılgan olmaları

11. Dik başlı olmaları ve laftan hiç anlamamaları

12. Kendilerine insan gibi isimler bulmak yerine Süper Adam "SUPERMAN", Kaptan Amerika "CAPTAIN AMERICA", Örümcek Adam "SPIDERMAN" gibi saçma sapan isimler vermeleri

13. Manitacılık kurumundan ayrılıp bir türlü evlenememeleri

Bazı çizgi roman serilerinde evlendilirip çoluk çocuğa karıştırılanlar var. Fakat onlar da bir elin parmağını geçmez.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
09.03.2016

Evet bu yazıyı hazırlayan arkadaşın hiç çizgiroman okumadığı belli ve çr kültürü ile yakından uzaktan alakası yok,çizgiroman okuyan bir kişi bunların sadece ergenlik ile ilgili olmadığını bilir.Eğer bir liste hazırlayacaksın git biraz çizgiroman okuyup gel derim en azından adam gibi bir liste hazırlarsın ve konuda bilgin olur ve şunu fark ettim Türkiye'de çizgiroman kültürü hala gelişmemiş insanlar ön yargılı bakıyorlar,çizgiromanlar sadece çocukların okuduğu bir kitapmış gibi düşünülüyor bunu yorumlardan anlamak mümkün.Emin olun ki çizgiromanlar sadece çocukların okudu kitaplar değildir Amerika'da yüzlerce çizgiroman fuarı yapılmaktadır ve buraya gidenler sadece çocuklar değildir 30 yaşında yeni çizgiroman okumaya başlayan adamda gelir 60 yaşında ki koleksiyonerde.Kısacası çizgiroman bazı kişilerin hayatlarını oluşturmaktadır ve bunu saçma bir liste ile eleştirmeye hakkınız yok.

09.03.2016

Aynen katılıyorum ve arttırarak devam ediyorum, ülkemizde hiç bir sanat veya edebiyat kültürü yok. "Okuma" eylemini sadece roman için kullanıyoruz (bir de okul için, o derece yok yani). Halkımız bütününü hayatının bütün çoğunluğunu zor bir ülkede karnını doyurmaya çalışarak geri kalan vakitte de iç güdüleri doğrultusunda üreyerek veya bu gayede hareket ederek harcayan insanlardan oluştuğundan şaşılacak şey değil. Yetişkinler için boyama kitabı çıkan bir çağda hala 50 yıl önceki kafa "çizgi romanlar çocuklar için". Uyanın artık yıl olmuş 2016, her veledin elinde son model telefon, son model tablet. Bir şeyin bu çocuk için bu yetişkin için muhabbeti mi kaldı? He ama yok çocukları susturmak güzel bahane, hiç sonucunda "iPerson" veya "AndroBrain" olmaları önemli değil. Sonuçta insanımızda cahil egosu var "Her şeyi ben bilirim". Bundan dolayı onlar ne derse o: Çizgi romanlar çocuklar içindir!

09.03.2016

Bunu hazırlayan adam hayatında hiç çizgi roman okumamış. Çizgi roman okusaymış zaten böyle boktan boktan listeler hazırlamazdı. Mesela Deadpool'un amacının dünyayı kurtarmak olmadığını bilirdi(ki kendisi süper kahraman değil paralı askerdir) ya da Wolverie ve Jean Grey'in sevgili olmadığınıda bilirdi.

09.03.2016

sayın editör, hiç bir şekilde eleştiriye tahammülü olmayan kişilerin sonuna kadar savunduğu bir konudan bahsetmişsiniz; yorumlardan görüldüğü üzere biraz da eğlenceli bir içerik hazırlayayım derken, bambaşka evrenlerin var olduğu çizgi dünyasının onmaz ve hayallerine ket vurulmasına izin vermeyen neferlerinin gazabına uğramaya başlamışsınız. Yine de kahramanlık düsturu sunan hususları sadece ergenliğe bağlamayın derim.

TÜM YORUMLARI OKU (22)