Sultan Papağanı Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Kakudugiller familyasına ait olan sultan papağanlarının bilimsel adı ise Nymphicus hollandicus olarak bilinmektedir. Daha çok sarı ve gri renkleriyle bilinen sultan papağanlarını diğer kuşlardan ayıran en önemli özelliği kafalarında olan ibikleri oluyor. Cana yakın ve zeki kuşlar arasında bilinen sultan papağanları evcil hayvan olarak da tercih ediliyor. Birçok kişi sultan papağanlarının ne yediğini veya nasıl beslendiğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, sultan papağanı ne yer? Sultan papağanı nasıl beslenir? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

Diğer kuş türlerinden farklı olan sultan papağanları kendi aralarında da dişi ve erkeğe göre çeşitli karakteristik özellikler barındırıyor. Özellikle erkeklerinin taklit yeteneği yüksek olan sultan papağanları tüm dünyada evcil olarak tercih edilen kuş türleri arasında yerini alıyor. Cana yakın olan sultan papağanlarının beslenme şeklinde de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. İlk defa sultan papağanı sahiplenen kişiler sultan papağanlarının ne yediğini internet üzerinden araştırıyor. Sultan papağanının ne yediğine ve nasıl beslendiğine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Sultan Papağanı Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Dünyada kedi ve köpek gibi en çok beslenen hayvan türleri arasında kuşlar bulunmaktadır. Kuşlarda kendi türlerine göre ayrılırken görünüşü ve cana yakınlığıyla dikkat çeken kuş türlerinden biri de sultan papağanı olarak karşımıza çıkıyor. Sultan papağanları ve muhabbet kuşlarının beslenme düzeni birbirine benzemekle birlikte belli noktalarda da ayrılmaktadır.

Sultan papağanları doğal ortamında çeşitli otlar, bitki yaprakları ve küçük böceklerle beslenmektedir. Evcil olarak besleyeceğiniz sultan papağanınız için alacağınız yemin de bunları içermesine özen göstermelisiniz. Fakat sultan papağanınızı sadece satılan yemlerle beslemek de doğru değildir. Çünkü sultan papağanları doğası gereği çeşitli sebze ve bitkilerle beslenerek vücutlarına yeterli miktarda vitamin ve mineral almak isterler. Bu yüzden sultan papağanınıza yemlerinin yanında günlük olarak evinizde bulunan sebze, meyve ve diğer bitki türlerinden verebilirsiniz.

Sultan papağanın en sevdiği meyveler arasında kavun, kayısı, mango, şeftali, nektarin, üzüm, muz ve portakal gibi meyveler bulunurken en sevdiği sebzeler arasında da havuç, Çin lahanası, koçanlı mısır, yeşil lahana, domates, kabak, şalgam yaprağı, tatlı patates ve brokoli gibi sebzeler bulunmaktadır. Tüm bunları sultan papağanınıza günlük olarak belirli oranlarda vererek onu mutlu edebilir ve alması gereken besin değerlerini almasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu tarz besinleri verirken günlük olmasına dikkat etmelisiniz yemesinin ardından kafesinden almalısınız. Çünkü besinlerin taze olması çok önemlidir ve kafeste uzun süre kalan besinler çürüyerek sultan papağanınızda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bunun haricinde sultan papağanlarının en sevdiği atıştırmalıklar arasında ay çekirdeği bulunmaktadır. Ay çekirdeğini sultan papağanınıza verirken fazla olmamasına dikkat etmelisiniz çünkü fazla tüketmesi sultan papağanınızın karaciğerlerinde yağlanmaya neden olur. 

Bol protein ağırlıklı beslenmeyi seven sultan papağanlarının aynı zamanda A vitaminini de bolca ihtiyacı bulunmaktadır. Bu yüzden A vitamini açısından zengin besinleri vermeye özen gösterin. Bunların dışında sultan papağanınızın suyunu 2 günde bir değiştirerek tazelemenizde sağlık açısından önemlidir. Son olarak sultan papağanları özellikle yemlerinde bulunan tohum türleri olarak darı, buğday ve ayçekirdeği gibi besinleri oldukça sevmektedir. Bu yüzden yemlerinin içinde çeşitli tohum türleri olmasına özen gösterebilirsiniz. Tüm bunlara dikkat ederek sultan papağanınızın sağlıklı ve mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Sultan Papağanı Nasıl Temizlenir? Sultan Papağanı Nasıl Yıkanır?
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur? Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır?

Popüler İçerikler

Kafalar Karıştı: Hakim Ziyech Galatasaray'dan Yıllık Kaç Milyon Euro Maaş Alıyor?
ODTÜ Profesörünün Eğitim Geçmişi Görenleri Kendine Hayran Bıraktı
Tabii'nin Çok Konuşulan Dizisi Gassal Hakkında Tartışmalar Bitmiyor