Süleyman Soylu'nun "Amerika'nın Çocuklarısınız Siz" Sözleri Gerginliğe Neden Oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasındaki “Amerika’nın çocuklarısınız sizler” sözleri sonrasında CHP milletvekillerinin olduğu sıralardan Soylu’ya fotoğraflar fırlatıldı. Yaşanan gerginlik nedeniyle oturuma 10 dakika ara verildi. 

Süleyman Soylu TBMM’de muhalefet partilerin milletvekillerine “Siz bütün iftiralarınızla bizden uyuşturucu ile mücadelemizin intikamını alıyorsunuz, siz bizden PKK ile yaptığımız mücadelenin intikamını alıyorsunuz, siz bizden para dilendiğiniz ve kahraman ordumuza ‘sınır ötesini geçme’ diyen 15 Temmuz’u tam da Kılıçdaroğlu gibi canlı yayında izleyip haber bekleyen o küresel güçlere diz çökmeyişimizin intikamını alıyorsunuz. Terör devleti kurdurmayışımızın, sarı torbaların intikamını alıyorsunuz. HDP ile PKK ile tarihin en kirli işbirliği içerisindesiniz. Amerika’nın çocuklarısınız sizler. Yenileceksiniz!” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine, CHP milletvekilleri ellerindeki dövizleri ve Soylu'nun ismi suç ile anılan bazı isimlerle çekilmiş fotoğraflarını fırlattı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
10.12.2022

Bu keli görünce tadım kaçıyor.

10.12.2022

Bin şükür :))

Ulan en azından kimin çocuğu oldukları belli

10.12.2022

Bunun ancak secilerek meclise girmesi baska türlü buna Millet asla izin vermez.Bu kendini Milletin adami saniyor.Onun nereye ait oldugunu herkes iyi biliyor.Bu adam her konusmasi bir atmasyondur.Emniyetin basinda ama emniyetin E si nedir bilmez.Bakandir ama baska seylere bakar.Yesil Dolarcilari cok sever.Nasil ve hangi yol önemli degil...

TÜM YORUMLARI OKU (18)