Süleyman Soylu İddiası! Mustafa Şentop'u Hedef Alan Cumhur Frankfurt'un Arkasında Kim Var?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un kendisini hedef alan Ak Troll Cumhur Frankurt'a yanıt verirken kendisine 'iç operasyon' çekildiğini vurgulamıştı. Şentop'un hedef alınmasının arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu iddia edildi. 

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, geçen aylarda Twitch'te kara para aklama iddiasına dair TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret ederek, bilgi vermişti.

Haskoloğlu 'kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği iddiasıyla  tutuklanınca Twitter'da 'Cumhur Frankfurt' diye bilinen Mehmet Cumhur adlı Ak troll Şentop'u hedef alıp 'Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış' diye yazdı. Şentop, 'Terbiyesizlik yapma' diye yanıt verdi ve ekledi:

'Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Sureti haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen.'

Şentop dün de gazetecilere yaptığı açıklamada 'bu konuyu kapatmayacacağını' belirterek 'Ankara küçük yer. Kimin kimin adamı, kimin sahibi olduğunu biliyor. Milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki 'Sahibiyle görüş.' ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AKP'li Troll Cumhur Frankfurt Arasında Atışma: 'Terbiyesizlik Yapma'

"İntikamı gibi yorumlanabilir bu hamle"

Cumhuriyet gazetesi Barış Pehlivan, bugünkü yazısında Şentop'un 'İç operasyon çekiyorlar' sözüne dikkat çekerek iktidar cephesinden 8 kişiyle konuştuğunu söyledi. Haskoloğlu'nun 'kişisel verileri hukuka aykırı yayma' suçlamasıyla tutuklandığını, şikâyetçinin İçişleri Bakanlığı olduğuna dikkat çekti. Pehlivan, yazısında şöyle devam etti:

'AKP cephesinden konuştuğum isimlerin çoğunluğu da Süleyman Soylu’yu işaret ediyordu. Hatta bizzat Şentop’un çevresinde de aynı isim fısıldanıyordu. Peki, Soylu cephesi neden hedef alsın Şentop’u? 

İki ayrı isimden şu tezi duydum: 'Erdoğan sonrası için ismi öne çıkanlardan biri de Mustafa Şentop. Süleyman Soylu MHP’nin de desteğiyle Abdulhamit Gül’ü tasfiye etti. Şimdi de sıra Şentop’ta görülüyor. Keza, Soylu’nun ‘Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi’ tartışmasında Şentop’un takındığı tavırdan rahatsız olduğunu da unutmamalı. İntikamı gibi de yorumlanabilir bu hamle.'

Karşı çıkanlar da yok değildi buna. Soylu cephesi de kendisinden bilindiğini fark ediyordu ve haliyle 'biz yapmadık' iddiasındaydılar. Şunu hatırlattı biri: 'Evet, Cumhur Frankfurt’u meşhur eden, onu yükselten aslında Süleyman Soylu cephesidir. Ama Soylu bir süredir mesafe koydu ona. Çünkü Cumhur Frankfurt bireysel hareket etmeyi seviyordu ve Soylu ile bu konuda anlaşamadılar. Belki Soylu’ya yakın isimlerin desteğiyle o mesajın atılmış olma ihtimali var. Ama Mustafa Varank’a da bir bakmak gerek!'

Cumhur Frankfurt’un sahibi olduğu reklam ajansının iş yaptığı yerlerden biri de Selçuk Bayraktar’la ilişkili organizasyonlardı. Kimse Bayraktar’ın Şentop’u hedefe koymada dahli olduğuna inanmıyordu. Ama o ilişki üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafının Cumhur Frankfurt ile iletişimi olduğunu öne sürüyorlardı.'

"Sahipleri AK Parti Genel Merkezinde"

Halk Tv'den İsmail Saymaz ise, Cumhur Frankfurt'un arkasında kim olduğu sorusunu Şentop'un çevresinden bir kişiye sordu. Saymaz şu bilgileri aktardı:

'Şentop ne düşünüyor?' diye sordum.

'Organize olduğunu düşünüyor' diye yanıt verdi.

Sordum: 'TBMM Başkanına kim saldırabilir?'

Devam etti:

'Sahipleri AK Parti Genel Merkezinde. Genel Merkez'in 'Meclis başkanına bu şekilde yazamazsın' demesi lazımdı. Demediler.'

'Cumhur Frankfurt' ile AK Parti Genel Merkezi'ndeki troller arasında bir husumet olduğunu ifade ediyor.

Ekliyor:

'AK Parti'nin sosyal medya yönetimi insani değil, İslami de değil. Duruşları yok, kelime hazineleri yok, esprileri yok. Cümle kurmayı bilmiyor, diyalektik oluşturamıyorlar.'

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.04.2022

Yiyin birbirinizi amk vizyonsuzları :D

21.04.2022

Tavsiye de ilginçmiş, "Sahibiyle görüş". Trollerin AKP içerisindeki konumu bu yani. Satılık olduklarını biliyorduk da öyle fiş alınmadığında indirim yapılabilen ticari ürünler gibi olduklarının tahmin etmemiştim. :)

21.04.2022

size buradan nah ekme çıkar, adam paşalar gibi özürünü diledi siz chpkk'lılar yine kuduracak ama...

21.04.2022

G.tü yiyen özür dilemesin, olum sizin kabilede biat zorunluluk hala anlayamadın mı? Küçük balık, büyük balığın yüzgeçlerini öper icabında.

TÜM YORUMLARI OKU (14)