Süleyman Demirel'in 1991 Yılındaki Enflasyon Konuşması Yeniden Gündem Oldu: 'Ahlakı Bozar, Devlet Yıkar'

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1991 yılında yaptığı enflasyon hakkındaki konuşması sosyal meydada yeniden gündem oldu.

Demirel o konuşmasında, 'Türkiye'nin birinci sorunudur enflasyon. Hakikaten bugün, enflasyon dediğiniz halk günlük yaşar, halkın birinci sorunu geçim sıkıntısıdır. Esas enflasyon devletleri yıkan bir olaydır. Milletleri içinden bozan bir olaydır. Enflasyon sadece pahalılık olayı da değildir. Ahlakı bozar, borcu olan borcunu ödemez, alacağı olan alacağını alamaz. Hırsızlıktan, soygundan, fuhuşa kadar hemen hemen bütün yolları açar. Toplumun içini bozan bir olaydır. Onun için batılılar, enflasyona bir numaralı halk düşmanı derler. Tek kollu canavar derler. Batı enflasyondan fevkalade çekinir' diyor.

İşte Demirel'in yeniden gündem olan o konuşması: 👇

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
16.08.2022

Seçilebilmek için erken emekliliği çıkartıp Türk devletini milyarlarca dolar zarara sokan, bugün bile altından kalkamadığımız EYT probleminin babası Süleyman Demirel'den masallar dinlediniz. Ruhu şad olsun ..

17.08.2022

kesinlikle..

16.08.2022

Kendi de bu sorunu yaşatan bir başbakan idi, hatta çoğu sorunun ilk çıkışlarını yaşadığımız dönemin sorumlusu. Kör öldü, badem gözlü oldu.

Pasif Kullanıcı
16.08.2022

Çünkü iktidarları yıkan enflasyondur batı bu yüzden çekinir. İlginç adalet sistemi bozukluğu yada sağlık sistemi bozukluğu halkın seçimde fikrini değiştirmiyor ama ekonomik sorunlar halkın sandığa gitmesini sağlıyor

TÜM YORUMLARI OKU (5)