Suç Duyurusu Yapıldı: Gökçek Döneminde Alınan Atıl Durumdaki Fabrikalara 48 Milyon TL Ödenmiş

Ankara’da eski başkan Melih Gökçek dönemine ilişkin usülsüz harcama skandallarına bir yenisi daha eklendi. AFM isimli bir şirketin, düşük ücretlerle aldığı atıl, kullanılmaz durumdaki fabrikaların sermaye artırımı yoluyla Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki Belka A.Ş’ye satıldığı ortaya çıktı. Dönemin Belka A.Ş. yönetiminde yer alan İbrahim Gülerce ve Ömür Öksüz hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevinden istifa ettirilen eski Başkan Melih Gökçek döneminde yapılan usulsüzlüklerle ilgili soruşturmaları ve suç duyuruları devam ediyor.

Bugün basına yansıyan haberelere göre Gökçek dönemindeki kamu kaynaklarından yapılan harcamaları inceleyen komisyonun son raporunda Seğmen Su’nun, altı farklı satın almasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 48 milyon TL’ye yakın zararı uğrattığı belirtildi.

Atış poligonu olarak kullanılmış

Fotoğraflar: Twitter / @OzlemGurses

Mansur Yavaş'ın talimatıyla kurulan komisyonunun raporunda AFM isimli şirketin düşük ücretle aldığı çoğu atıl, kullanılamaz, virane durumda olan fabrikaların sermaye artırımı yapılarak ve bu artırımın da Belediye’ye yansıtılarak Seğmen Su adına Belka AŞ’ye satıldığı belirtildi.

Satın alınan bazı fabrikaların içinin boş olduğu, hedef çizimlerinin yapılıp atış poligonu gibi kullanıldığı, bazılarında ise atıl ve kullanılamaz halde makineler bulunduğu görüldü.

Belediyenin bu ve benzeri alımlarla 48 Milyon TL zarara uğratıldığı ifade edildi.

ABB'den suç duyurusu: "Bilinçli olarak şirkete menfaat sağlandı"

İnceleme sonucunda, satın almaların yapıldığı tarihlerdeki tutara göre oluşan 48 Milyon TL’ye yakın zararın, ABB eski yöneticilerinin bilinçli olarak karşı şirkete menfaat sağlanması ile ortaya çıktığı belirtilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Gülerce'nin kardeşi, Öksüz'ün aktabası

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında o dönemde BELKA A.Ş. Yönetim Kurulu’nda yer alan Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce ile “FETÖ firarisi” Adil Öksüz’ün akrabası Ömer Öksüz’ün de yer alması dikkat çekti. 

ABB yetkilileri, bugüne kadar haksız kazanç sağlayan herkesin peşine düşüleceğini ifade etti.

Kamu kaynaklarının harcandığı fabrikalar 👇

BirGün'ün aktardığına göre yapılan suç duyurusunda, AFM şirketince satın alınıp bir süre sonra Belka’ya satılarak kamunun zarar etmesine yol açılan satın alımlar ve detayları şöyle kaydedildi:

  • BEYNAM SU (Bağiçi Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 3 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 4.737.500,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina.

  • AYUDUM SU (Karacadere Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2015’te sermaye artırımından 14 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 5.825.000,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina ve 1 adet çalışmayan, kullanılamaz tahribatta damacana makinesi.

  • FİLİZ MEMBA SUYU (Güzelcekale Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 6.000.000,00 TL maliyetle satılan bina ve atıl durumdaki damaca makinesi.

"Tek bir çivi dahi çakılmamış"

  • SEĞMEN SU (Haymana): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te sermaye artırımından yaklaşık 5 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ye 14.880.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

  • BAĞİÇİ İNCİ SU (Bağiçi Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 4 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 12.350.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

  • KARAALİ MEVKİİ (Gölbaşı): Bu mevkide fabrika kurulması için AFM şirketi ile sözleşme yapılmış, o tarihte şirkete makine alımı için 5.750.000,00 TL ödeme yapılmış, buna rağmen bugüne kadar tek bir çivi dahi çakılmamıştır.

Gökçek, kısa süre önce yakın çevresine usulsüz şekilde verilen işletmelerle gündeme gelmişti 👇

Belediye Tespit Etti: Melih Gökçek, Hacı Bayram Veli Camii'nin Çevresindeki Yerlerin İşletmesini, Yakın Çevresine Vermiş

Popüler İçerikler

50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
YORUMLAR
21.05.2020

Bu artık kaçıncı usulsüzlük haberi ise Arınç'ın mırıldandığı parsel parsel mevzuları kanıtlarıyla ortaya çıkıyor. Ankara'nın iliğini kurutmuş memleketi yemişler. Kaybettikleri tüm belediyelerden usulsüzlük yolsuzluk fışkırıyor iktidarı kaybetseler neler çıkacak. Yalnız gözümüzün içine baka baka çalsalar da ceza almazlar. ABB'nin sunduğu kanıtlar belgeler mahkemelerde nasıl aklanacak göreceğiz. Olmadı yıllarca bekletip unutturup en sonunda düşürürler. Nasıl olsa mahkemeler bunların oyun parkı. Devrik Melih utanmadan Mansur istifa yazmıştı, bir gün iktidar değişir o zaman görürüz kim kimi satıyor kim nereye kaçıyor.

21.05.2020

Şu adam yargılanmıyor ya, ne desem boş...

21.05.2020

Yargılasalar kimbilir neler yumurtlayacak. O riske girer mi bunlar

21.05.2020

AKP yapılabilecek her türlü kirli işi yaptıktan sonra bile oy potansiyelinin yüksek olması çok övünülecek bir şey herhalde. AKPutperestler bunu sürekli söz konusu eder çünkü.

TÜM YORUMLARI OKU (20)