Stresli Anlar İçin 10 Hızlı Rahatlama Tekniği

Stresli anlarda herkesin rahatlama yöntemi farklıdır. Sizinki ne bilmiyoruz ama burada size vereceğimiz teknikleri de denemenizi kesinlikle öneriyoruz!

1. Derin derin nefes alıp verin.

Stresli anlarda belki de akla gelen ilk teknik, derin nefes alıp vermektir. Bu yöntemi uyguladığınızda stresli anı gerginliğini üzerinizden atıp vücudunuzu rahatlatırsınız.

2. Gözlerinizi kapatın.

Stresli anlarda çevremizdeki her şeyi çok daha dikkat kesiliriz ve bu da bizi oldukça yorar. Bunun olmaması için gözlerinizi kapatın ve birkaç dakika boyunca sadece nefesinize odaklanın.

3. Rahatlatıcı müzikler dinleyin.

Müziğin iyileştirici bir yanı var, bunu herkes biliyor zaten. Stresli anlarda bu duyguyla başa çıkmak için sakinleştirici müziklerden faydalanabilirsiniz. Bu, zihninizi sakinleştirerek sizi rahatlatır.

4. Veya müzik yerine doğanın seslerini dinleyin.

Sakinleştirici müzikler yerine doğanın seslerini de açıp dinleyebilirsiniz. Kuş cıvıltıları, deniz dalgası veya yağmur sesi... Hangisinin sizi rahatlattığını keşfedin ve stresli anlarda dinleyerek sakinleşin!

5. Görselleştirme yöntemini deneyin.

Görselleştirme tekniği ile o an içinde bulunduğunuz stresli ortamdan zihinsel olarak uzaklaşın ve kendinizi huzurlu bir yerde hayal edin. Bunu zihninizde canlandırdığınızda çok daha rahatlayacağınıza şüphe yok.

6. Egzersiz yapın.

Stresli olduğunuz bir anda hızlı bir yürüyüş yaparak endorfin salgılayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunu yaptığınızda stresiniz de azalır, zihniniz de dağılır.

7. Sıcak bir duş alın.

Sıcak bir duş alarak hem kaslarınızı gevşeterek zihninizi dinlendirin. Ayrıca duş anında akan her su damlasıyla birlikte stres olmanıza sebep olan şeylerin de akıp gittiğini hayal edebilirsiniz.

8. Sakinleştirici çaylar için.

Rahatlatıcı birçok leziz aromalı çay vardır. Bu çayları stresli anınızda kendinize hazırlayarak sakinleşebilirsiniz.

9. Güneşin tadını çıkarın.

Stresle başa çıkamadığınız anlarda birkaç dakikalığına dışarı çıkın ve güneş ışığının tadını çıkarın. Bu hem size mental olarak iyi gelir hem de enerji toplamanızı sağlar.

10. Meditasyon yapın.

Son maddemiz ise tabii ki meditasyonla ilgili! Meditasyon yaparak düşüncelerinizi yatıştırabilir, stresi yönetirken ondan çok faydalanabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede