'Stockholm Sendromu' Satışa Çıktı

İsveç'te 1973'te yaşanan ve 'Stockholm Sendromu' terimini ortaya çıkaran banka soygunu ve rehine kriziyle özdeşleşen Ford Mustang marka araba, yeni sahibini arıyor. Arabanın sahibi özellikle basının ilgisinin yoğun olduğunu ve bunu arabanın reklamının yapılması açısından harika bulduğunu söylüyor.

onedio.com

İsveç’in en ünlü banka soygunu olarak kayıtlara geçen, tıp dünyasına ‘Stockholm Sendromu’ teşhisini 'kazandıran' ve İsveç tarihinde televizyonlardan canlı yayınlanan ilk suç eylemi olan olayda, soyguncuların talebi üzerine tahsis edilen ama hiçbir zaman kullanılmayan Ford Mustang satışa çıkarıldı. Ancak arabanın şu anki sahibi Mats Fahlgren, The Local’a yaptığı açıklamada satış sürecinin yavaş gittiğini ve ancak ‘doğru alıcıyı’ bulursa bu eşsiz arabayı satacağını söyledi. .

Çoğu kişinin arabayı almak için değil sırf merak yüzünden kendisiyle iletişime geçtiğini belirten Fahlgren, arabanın kendi eline nasıl geçtiğini anlattı. Sınıf arkadaşıyla arabaları değiş tokuş ettiklerini, böylece arabanın yeni sahibi olduğunu aktaran Fahlgren, ilk başta arabanın ‘renkli geçmişiyle’ ilgili hiçbir şey bilmediğini söyledi. Arabanın olayın yaşandığı 1973’ten itibaren 7 kez el değiştirdiğini belirten Fahlgren, “Satış ilanı verince özellikle gazete ve kanallar büyük ilgi gösterdi. Arabanın reklamının yapılması adına iyi bir durum” dedi.

Ne olmuştu?

Clark Olofsson ve Jan-Erik Olsson 1973’te başkent Stockholm’deki Kreditbanken adlı bankada 6 gün süren rehine krizi yaşatmıştı. Polis, soyguncuların kaçmak için talep ettikleri arabayı getirmiş ama rehineleri yanlarında götürmelerini kabul etmemişti. Bunun üzerine Olsson, dönemin Başbakanı Olof Palme’yi aramış ve rehineleri öldürmekle tehdit etmişti.

Ancak rehineler, soyguncuları korumaya çalışmıştı. Hatta kadın bir rehine, soygunculardan biri hakkında duygusal hisler beslemeye başlamış, nişanlısını terk edip soyguncunun hapisten çıkmasını beklemişti. Psikyatr Nils Bejerot da ‘insanın işkencecisine hayran olması’ olarak özetlenebilecek Stockholm Sendromu terimini geliştirmişti.

Rehine krizinin sonunda ise bankaya giren ve gaz kullanarak soyguncuları etkisiz hale getiren polis, 4 rehineyi serbest bırakmıştı. Olsson 10 yıl hapse çarptırılmış, Olofsson ise temyize gitmesi sonrası serbest kalmıştı.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Zehir Zemberek Sözler: ''Teraziden Kaçan Bir Takım Görüyoruz''
Emir Berke Zincidi'den Yıllar Sonra Gelen Öyle Bir Geçer Zaman Ki İtirafı!
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.02.2016

kaça veriyormuş...?vuruğu çarpığı varmıymış...:))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ