İnsanlık olarak ilerlemeyi asla durdurmamalıyız. Dünya dışı varlıklarla iletişime geçme çabasını da sürdürmeliyiz. Fakat tüm bunları yaparken, kontrolü asla kaybetmemeliyiz. Özellikle kontrolün bizim dışımızda, bizim yarattığımız yapay zekaya geçmesine asla izin vermemeliyiz.
Eğer yapay zekanın yarattığı kaotik düzene bir amaç ve o amacı gerçekleştirmeye yetecek bilgi tanımlanırsa, kaos kendi sistemini yaratmaya meyil gösterir.
Yani bizi yok eder.
Dünyada 7 milyar insan var ve biz robot devrimine doğru ilerliyoruz. Bu devir geldiği zaman 8-9 milyar insan olur. Fabrikalarda çalışan milyarlarca insan var. Asıl kültürlü insan kısmı çok az. Robot devrimi geldiği zaman dünya üzerinde 8-9 milyar insan ne yapacak çok merak ediyorum. Doğa bu kadar insanı kaldıramaz çünkü. İnsanlar her yere yerleşirlerse dünyanın izlenebilecek bir manzarası olmaz. Dışarıdan gelen bir cisme yada bir istilaya karşı çok korumasısız. Aynı şekilde bir virüs e karşıda. Bu 8-9 milyar insan aniden ölür ve yok olur. Hiç bir şekilde korumamız yok. Silahlar tamamen intihar üzerine. Koruma olursa bu sefer bitmeyen savaşlar. Yani insanlar ne çok fazla çoğalmalı nede çok az olmalı. Asıl sorun bence insanlara ne olacak? Fazla olunca Değersiz az olunca Yetersiz oluyor.
Adam gayet mantıklı konuşmuş bence.Gerçi sonumuz yapay zekadan olacaksa da yapay zekanın yaratıcıları Türk olsa pek sonumuz olmaz bence.Tahminen halay çeken,çay içen,küfredebilen yapay zeka üretiriz biz :)
Bir çok kişiye acımasız gelse de dünya nüfusunun azaltılması gerek, başka gezegenlerden canlıların yoketmesine pek ihtimal vermiyorum mesafe çok uzun, büyük ihtimal insanlık kendi kendini yokedecek