Steam Satın Aldığımız Oyunlara Aslında "Sahip Olmadığımızı" Hatırlatmaya Başladı

Fiziksel oyun satışları Steam gibi hizmetlerin yaygınlaşmasıyla neredeyse bitme noktasına gelmişken Steam platformdan alınan oyunlara aslında sahip olmadığımız gerçeğini yüzümüze çarpmaya başladı.

Kaynak

Pek çoğumuz gözümüz gibi baktığımız oyunlarımızı artık fiziksel olarak değil, dijital olarak satın alıyoruz. Fakat bu durum beraberinde soru işaretlerini de getiriyor.

İnternetin ve oyun servislerinin yaygınlaşmasının yanında fiziksel kopya üretme ve dağıtma maliyetleri de oyun yayıncıları için dijital platformları daha cazip hale getiriyor. Ancak ortada bir sıkıntı var. Dijital olarak aldığımız pek çok oyun aslında bizim değil!

Steam'den aldığımız oyunlara aslında tam manasıyla sahip değiliz!

Kaliforniya'da kabul edilen ve kullanıcıların dijital platformlardan satın aldıkları şeyin yalnızca ürünün lisansı, yani bir nevi 'oynama hakkı' olduğunun belirtilmesi gerektiğini söyleyen yasanın ardından Steam de kullanıcılara bu acı gerçeği açık açık hatırlatmaya başladı.

Kısacası belki de binlerce dolar değerinde olan Steam kütüphanenizdeki oyunlardan hiçbiri aslında sizin değil!

Bu durum yalnızca Steam için de geçerli değil. Pek çok dijital platform için aynı durum geçerli. Steam üzerinden anlatmaya devam etmek gerekirse şayet bir gün platform kapanırsa parasını verdiğimiz oyunlarımıza da sonsuza dek veda edeceğiz! Steam yasanın kabulünün ardından durumu açıkça belirtmeye başlamış olsa da bu durum platforma kaydolurken kabul ettiğimiz kullanıcı sözleşmesinde de açıkça belirtiliyordu.

İlginizi Çekebilir

Haftanın Bedava Oyunları Belli Oldu: Steam'de 550 TL'yi Aşan İki Oyun Epic Games'te Bedava Olacak
Toplam Steam Fiyatları 3 Bin TL'yi Bulan 6 Oyun Amazon Prime Gaming'le Bedava!
Tomb Raider 4-6 Remastered Duyuruldu: Eski Lara Geri Dönüyor!

Popüler İçerikler

T24 Rapor Sonuçlarını Paylaştı: "Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Bulundu"
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Yeni Liste Açıklandı: İşte Sucuk Yerine Eşek Eti Yediren Markalar
YORUMLAR
13.10.2024

Eğer bir koleksiyoner değilseniz onlarca kutulu oyunu alıp rafa dizmek bir işkence.. Üstelik oyunların %90'ı bitirildikten sonra uzunca süre tekrar oynanmıyor. Bazı şaheser oyuunlar haricinde kimse her oyunu 2. defa oynamaz. Farkında mısınız bilmiyorum ama pc'lerden optik okuyucular kaldıralı çok oluyor. Sizi bilmem ama ben evden çıkıp bir mağazaya gidip RDR 2 alıp gelene kadar en az 1 saat geçiyor bir de yarım saat kurması var kurduktan sonra yine güncelleme çekmeye çalışması var. oysa aynı oyunu şu anki net hızım ile m.2 diske indirmem yarım saat sürmüyor (119 gb) üstelik en son güncellemesi ile geliyor.. Steam battığında da oyunların uçma ihtimalini steam kullanan herkes bilir.

13.10.2024

Günaydın. 10. nesil video oyun konsollarında disk bölümü belki de hiç olmayacak. Microsoft fiziki oyun bölümünü tamamen kapattı. Sony ise disk kısmını isteğe bağlı yaptı. İnternetin getirisi. Ya da götürdüğü.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ