Starbucks Yeni Zamlı Fiyatlarıyla Kahve Severlere Darbe Vurdu: En Ucuz İçecek Kaç TL Olacak?

Türkiye'nin pek çok yerinde de bulunan dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks'ın ürünlerine zam geleceği iddia edildi. Sosyal medyada kısa bir süre içerisinde yayılan haberin ardından kahve severler cüzdanlarına yapılacak darbeye karşı isyan etti. 1 Şubat itibariyle geçerli olacağı iddia edilen zamlara göre en düşük içecek fiyatı ne kadar olacak?

Dünyanın en ünlü ve popüler kahve zincirleri arasında yer alan Starbucks, ülkemizde de faaliyet gösteriyor bildiğiniz gibi.

Geçtiğimiz aylarda ürünlerine getirdiği üst üste zamlarla dikkat çeken Starbucks, bir süredir sabit fiyatlar üzerinden satışlarını gerçekleştiriyordu.

Son olarak Temmuz ayının sonunda uygulanan zamlar kahvelerin fiyatlarını ateş pahası haline getirmiş, cep yakmaya başlamıştı.

Türkiye'nin pek çok ilinde şubesi bulunan Starbucks, dünyada en yüksek şubeye sahip ülkeler arasında sekizinci. Çünkü toplam 562 adet Starbucks şubesi aktif olarak iş yapıyor.

Getirdiği zamlara karşın popülerliğini korumaya devam eden Starbucks'ın 1 Şubat itibariyle yeni bir zam yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

İddialara göre Starbucks'ın zamlı fiyat listesi internete sızdı. Geçtiğimiz Temmuz zammı ile birlikte fiyatı 39 TL'den 45 TL'ye çıkan filtre kahvenin bile, diğer kremalı ve şuruplu kahvelerin eski fiyatlarına kıyasla artık 'pahalı' kategorisine girmeye başladığı görüldü.

Peki 1 Şubat itibariyle geçerli olacağı iddia edilen Starbucks zammının ardından en uygun içecek kaç para oldu?

Zamma dair resmi bir açıklama yok ancak sosyal medyada dolanan fiyat listesine bakıldığında en düşük içeceğin 35 TL olan çay olduğu görülüyor. Ardından espressonun 40 TL ile ikinci sırada olduğu, 53 TL olan Türk kahvesinin ise en uygun üçüncü ürün olduğu görülüyor.

En çok tercih edilen içeceklerden küçük boy lattenin 74 TL, küçük boy filtre kahvenin 60 TL olduğu görüldü. En pahalı içecek ise 125 TL'den satışa sunulacak gibi duruyor.

Dönemsel içecekler arasında yer alan bazı ürünlerin büyük boyunun 125 TL'den satılmaya başlanacağı görülüyor.

1 Şubat itibariyle zam geleceği söylenen Starbucks'ın yeni fiyat listesinin bu şekilde olduğu söyleniyor:

Siz bu fiyatlar için ne diyorsunuz?

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

"Almanya'da 3000 Euro Maaş Yetmiyor" Diyen Gurbetçi Tepkilerin Odağında
Türkiye'de Satılan Ürünlerin Yurt Dışının Birkaç Katı Fiyatına Satılması Sosyal Medyanın Gündeminde

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Kobani Davası'nda Kararlar Açıklanıyor: Selahattin Demirtaş'a 42 Yıl Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR

Starbucks zaten boykot ediyoruz milli kahvemizi icelim

30.01.2024

satırbaksdan içmeyin diyecem de normal Türk kahvesi içince de neredeyse aynı fiyatlar ödeniyor. İçecek çeşidi bol kabul, emekli dayılar gibi olucam ama çoğunluk story paylaşmak için gidiyor zaten.

30.01.2024

Muadili mekanlarda hemen hemen aynı fiyatlarda veriyor. Her şey ateş pahası olmuş gayet normal zam yapmaları. Bir cafede çay içtiniz diyelim garson gözünün içine bakıyor. Ama starbucksta istediğin kadar otur İnterneti de var. Ayrıca cafe-bar tarzı yerlerde kat kat fazlasını verirsin yedi içtin. Bence nispeten en hesaplı zevklerden. Bu arada gidip kahve döken cahiller içiçem hepsini içicem size bırakmayacam.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ