Starbucks’ta CEO Kovuldu: Değişim Sonrası Hisseler Hızla Yükseldi

Dünyanın en yaygın kahve zincirlerinden Starbucks’ın CEO’su Laxman Narasimhan görevinden alındı. Yeni CEO’nun ise Brian Niccol olacağı açıklandı. Starbucks’ta yapılan bu üst düzey yönetici değişikliği sonrasında hisseler hızla yükselişe geçti.

Dünyada binlerce şubesi olan Starbucks, son dönemde gelirlerinde yaşanan düşüş sonrasında CEO Narasimhan’nın kovulduğunu açıklandı.

Halen Chipotle üst yöneticiliği görevini yürüten Brian Niccol'un Starbucks'a başkan ve CEO olarak atandığı belirtilirken, Niccol'un 9 Eylül'de yeni görevine başlayacağı kaydedildi.

Söz konusu açıklamanın ardından Starbucks hisseleri yüzde 21'den fazla artış gösterken, Chipotle hisseleri yüzde 12 oranında geriledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan şirketlerden olan Starbucks'ın finansal sonuçları, son iki çeyrekte olumsuz etkilenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Korku Dolu Anlar! Diyarbakır'da Tekbir Getirerek Burger King ve Starbucks Şubesine Saldırı!
Starbucks'tan Bir Adet Muzu 104.79 TL'ye Satın Alan Farah Zeynep Abdullah İsyan Etti!
Türkiye'de Bir Starbucks Çalışanının İsyanı Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

Gelirleri geriledi dedikleri araştırırsanız %1-2 seviyesinde gerilemiş.Tüm dünyada o da.Bu kadar yaygara koparıp kahve içenlere saldıran radikal dincilerin ülkemizde de dünyada da bir karşılıkları yok demek ki.

Bu arada ben kırk yılda bir Starbucks'a giderdim ya da hiç gitmezdim.Ne zaman ülkemizdeki yobazlar burada kahve içenlere saldırdılar,milletin kahvesini döktüler ondan sonra inadına Starbucks içer oldum.Zorla güzellik olmaz,bunu öğrenmeniz lazım ;)

13.08.2024

Gelir niye düştü acaba hey yavrum hey inşallah daha daha daha düşer 🤲🤲🤲

13.08.2024

Türkiyede ki starbaks mücahitlerinden başka saldıran yok

TÜM YORUMLARI OKU (11)