Spotify, Yapay Zeka Destekli "DJ" Özelliği ile Hangi Şarkıyı Seveceğinizi Sizden Daha İyi Biliyor

Müzik dinlerken yeni parçalar keşfetmekten hoşlanıyorsanız ve ruhunuza hitap edecek 'o' şarkıyı henüz bulamadıysanız Spotify'ın 'DJ' özelliğini epey sevebilirsiniz. Uygulama DJ özelliği ile müzik dinlerken sizin için önerilenler listesini OpenAI teknolojisini kullanarak yapay zeka ile oluşturuyor ve hangi şarkıyı seveceğinizi sizden daha iyi biliyor, diyebiliriz.

Spotify yapay zeka destekli yorumlarla kişiselleştirilmiş müzik önerileri oluşturan "DJ" özelliğini sundu.

Kişiselleştirmeyi ve kullanıcısının dinlediklerine özel içerikler sunmayı başarıyla uygulayan platformun yeni yapay zeka destekli özelliği 'DJ' oldukça dikkat çekici.

OpenAI teknolojisini kullanan özellik aracılığıyla geçmişten günümüze hangi parçalardan size uygun olanları görebilecek ve gerçekçi bir sesli yönlendirme ile parçalar ve sanatçılar hakkında yorumlar görüntüleyebileceksiniz.

Çalınan parçalar hakkında sesli yorumlar yapabilen DJ özelliği hazırlanırken Spotify'ın geçen yıl satın aldığı Sonantic'in dinamik yapay zeka ses platformu kullanıldığı aktarılıyor.

Spotify, DJ özelliğini "sizi ve müzik zevkinizi iyi tanıyan, sizin için ne çalacağını seçebilecek kişiselleştirilmiş bir yapay zeka kılavuzu" olarak tanıtıyor.

Henüz beta sürümünde kullanıma açılan bu özellik kullanıcının beğenebileceklerini analiz ederek, yalnızca kullanıcı için seçilmiş bir şarkı akışı sunabiliyor. Yanı sıra eri bildirimlere göre dizilimi de sürekli olarak yeniliyor.

Şu anda ABD ve Kanada'daki Spotify Premium aboneleri için İngilizce olarak sunulan özelliğin ülkemize ne zaman geleceği henüz belli değil.

Spotify, "DJ" özelliğinin tanıtım videosu:

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Avrupa Birliği'nin Destek Verdiği Yapay Zeka Uygulaması Çocuk İstismarını Önleyebilir mi?
WhatsApp Güncellemesini Alamayacak IOS ve Android Telefonlar Belli Oldu
Google Translate'in Sizi Çevirinin Shakespeare'i Yapacak Birbirinden Faydalı Özellikleri
Teknoloji Dünyasının Yeni Gözdesi ChatGPT'nin Zihin Yaşının Kaç Olduğunu Biliyor musunuz?

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı