Spotify'dan Endişelendiren Gizlilik İhlali

Uygulama, bir süredir, kullanıcı sözleşmesinde yer alan 3.3 ve 3.4 şeklinde işaretli kısımlarda, 'artık kullanıcıların daha fazla bilgisine erişip kullanabileceği' yönünde bir onay istiyor.

Mobil Cihanızdaki Depolanmış Bilgiler kısmında; 'İzniniz dahilinde; mobil cihazınızdaki kişiler, fotoğraflar ve medya kitaplığı vb. dataya erişebilir' diyor.

Bir sonraki bölümde ise; 'Ayrıca, yerel konumunuz dahilinde erişilen GPS ve Bluetooth datası gibi bilgilere de erişebiliriz.' diye de ekliyor.

Kullanıcı sözleşmeleri yakın zamanda güvenlik açısından güçlendirilmişti. 9 Temmuz'da geçerli olan sözleşmenin aynı maddesi, 8 satır uzunluğunda ve hangi datalara erişip kullanabileceğini belirtmeyen nitelikteydi.

Fotoğraf ve videolara neden erişmek istiyor?

Bir müzik dinleme uygulaması olan Spotify'ın neden fotoğraf, video ve kişiler gibi bilgilere erişmek istediğine bir açıklama getirilmedi. 

Fakat şirket, ulaştığı bilgileri reklam amaçlı kullanacağını ve profillerin bu noktada kesinlikle gizli tutulacağını belirtti.

Apple'dan mı etkilendi?

Forbes dergisi, Apple Music'in kullanıcı sözleşmesinin güncellenip kullanıma başlanmasının, Spotify'ı bu noktada etkileyip etkilemediğini sorguluyor.

Sebep her ne ise; ücretli kullanıcıların çoğunluğu, şimdiden üyeliklerini iptal ettirmeyi düşünmeye başladı.

The Independent

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!