Günümüzde sporla ve vücut geliştirmeyle uğraşanlar için, besinlerden almakta zorlandıkları bazı besinleri almalarını sağlayan ek besinler üretilmekte. Bunlara supplement de deniliyor. Peki bu supplementler nedir? Hangileri ne işe yarar? Sizler için derledik!
ÖNEMLİ NOT: Bu besinler her sporcu ve profesyonellik seviyesine göre farklılık gösterir. Bilgilendirme amaçlı ve yaygın kullanım amaçlarını derlenmiştir. Kullanmadan önce mutlaka, bir antrenöre ve diyetisyene danışmalısınız!
Tozla şişirmiş bırakınca sarkarcı bro spilitçiler gelmeen beğenin paylaşın.Danışın,kullanın. Burada doğal yolla beslenmeyle kıyaslamıyoruz.Antreman yoğunluğuna göre almanız gereken protein ve aminoasitleri çeşitli sebeplerle doğal yollarla alamadığınızda yardımcı olabilecek ürünlerdir.(örn Glutamin kırmızı ette bulunan bir aminoasittir 5 gr için yaklaşık 4,5kg et yemelisiniz) Sağlığa zararları dedikodudan öteye gitmez ispatlanmış hiç bir çalışma yoktur. Suplementleri stereoidlerle karıştırmayalım. Whey proteini sütle karıştıralım ;) iyi antremanlar..
Hiç lüzumu olmayan şeyler. Bir ara ben de düştüm ucundan bu kapitalist tuzağa. Ama şunu söyleyeyim, kendini bilen ve adayan her kişi bu malzemeler olmadan rahatça spor yapabilir. Nisan ayında başladığım beslenme programımla 20 kilo verip kas yüklemesi yaptım üzerine ve bunlardan bir kaşık bile kullanmadım..net.. 1998 senesindeki halime döndüm-gençleştim. Arnold dayı bunla mı Mr. Olympia oldu? Düşmeyin bu tuzağa.
Eskiden kreatinde yükleme yapılması gerektiği genel kanı idi ama şimdilerde bunun gereksiz olduğu, direkt 3-5 gr/gün ile başlamayla arasında bir fark olmadığı ortaya çıktı araştırmalarda. Bir de bari L-Carnitini de ekleseydin son bölüme..