Bu bölüm, spor sırasında vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan kırıklar, çatlamalar, burkulmalar ve akut travmalar gibi çeşitli hastalıklara bakar. Spor hekimliğinin ilgilendiği hastalıklar ise şunlardır:
Diz ağrıları: Spor esnasında ortaya çıkan çapraz bağı yaralanmaları, menisküs yırtıkları, bursit, bağ, tendon yaralanmaları, kireçlenme gibi durumlardan oluşan diz ağrıları spor hekimi tarafından tedavi edilir.
Bel ve Boyun Ağrıları: Fiziksel aktivitelerden oluşan bel ve boyun bölgesinde meydana gelen kas, bağ, tendon yaralanmaları bu bölümün ilgilendiği rahatsızlıklardır. Aynı zamanda fıtık problemleri de tedavi edilmektedir.
Omuz Ağrıları: Spor yaralanmalarında en fazla görülen rahatsızlıklardan biri omuz ağrılarıdır. Bu ağrılar genellikle kas yırtılmaları, tendinit, bursit ve omuz sıkışma sendromlarından kaynaklanır.
Kalça Ağrıları: Kalça bölgesinde oluşan kireçlenmeler, bağ ve kas yırtılmaları bu bölgede ağrıya sebep olabilir.
Ayak ve Ayak Bileği Ağrıları: Egzersiz ve spor sırasında bağ, kas ve tendon yırtılmalarının yanında topuk dikeni gibi rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlıkların tedavisi sporcular için oldukça önemlidir.
Miyofasiyal Ağrı Sendromu: Kasların aşırı kullanımından kaynaklı bölgesel ağrılar görülebilmektedir. Bunların giderilmesi için fiziksel tedavi ve medikal tedavi uygulanır.
Kulunç Ağrıları: Fibrositis olarak da bilinen kulunç, kasların içindeki nodüllerdir. Fazla gerilen kaslar gevşeyemez ise kulunç ağrıları oluşur.