Spor Dünyası İkiye Bölündü: A Milli Takım Teknik Direktörü Montella'yı Öven de Var, Sonuna Kadar Eleştiren de!

Euro 2024'te Hollanda engelini aşamayan A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella günün en çok konuşulan ismi olmayı başardı. Çeyrek finaldeki mağlubiyet sonrasında spor dünyasını ikiye bölmeyi başaran İtalyan teknik direktörün sistemini zayıf bulanlar da var, onu haklı görenler de...

Montella ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın macerası 21 Eylül 2023'te başlamıştı. Montella, göreve gelir gelmez yaptığı açıklamada "Öyle bir Türkiye göstereceğiz ki geçmişe nazaran daha farklı işler yapan ve sahada daha farklı duran bir Türkiye olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Montella için ilk zorlu sınav Euro 2024 öncesindeki elemelerdi. Ardından Euro 2024'le devam eden yolculuk yarı final yüzü görememiş durumda. Kimileri onun takıma bir ruh kattığını düşünürken kimileri de çeyrek finalde elenmeyi başarısızlık olarak görüyor.

Çeyrek finaldeki Hollanda mağlubiyetinden sonra teker teker açıklama yapan futbol dünyasının önemli isimleri arasında Fatih Terim de vardı.

Terim, Montella'nın sistemini eleştirerek "Sadece savunma ile kazanamazsınız. Kazanacağımız en rahat maç buydu" diye konuştu.

Yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen Sergen Yalçın da Montella'yı eleştiren isimlerden biriydi. "Bu teknik direktör benim rakibim değil zaten çünkü hiçbir başarısı yok. Bu jenerasyon çok iyi bir jenerasyon. Bu çocukları Montella ile heba etmeyin" diye konuştu.

Tümer Metin ise Montella'ya gelen eleştirileri ağır bulduğunu söyleyerek "Biz yaşamıyoruz orada. Oturduğun yerden Montella şöyle yapsaydı demek çok kolay, çok ucuz" dedi.

Yorumculuk yapan bir diğer isim Erman Özgür de Montella'nın sistemini doğru bulduğunu söyleyerek, "Milli takım ruhunu hissettik mi? 2008'den beri ilk defa hissettik. Tekmeye kafa sokanı, elendik diye ağlayan kaptanı bu turnuvada gördüm. Bunu geri getirdi Montella" diye konuştu.

Spor dünyasından bir diğer isim Yağız Sabuncuoğlu ise İtalyan teknik adamı şu sözlerle eleştirenler arasındaydı: "Maçı en güzel yerden izledin, tarihin en kötü Hollanda'sına elinle turu verdin. Yazık oldu bu çocukların emeğine, tebrikler Montella!"

Emre Özcan ise Montella'yı destekleyenler arasındaydı. Özcan, "Ben razıyım Montella'dan. Portekiz maçından sonra bitirmişlerdi hocayı. Şu anki düşüncem 2026 Dünya Kupası'na bu oyuncuları hazırlaması gereken hoca olduğunu düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Erman Yaşar ise "Montella'nın göreve gelmesinden bir gün önce ya da Stefan Kuntz takımın başındayken Türkiye'nin Hırvatistan'ın olduğu gruptan lider çıkıp EURO'ya gelebileceğine inanıyor muydu kimse? Çeyrek final yaptık. Şu anda Montella'yı eleştirme sebebimiz yarı finale neden çıkamadığımız..." diye konuştu.

Sinan Engin, İtalyan teknik direktörün başarılı olmadığını savunanlar arasındaydı. Engin, maç sonunda yaptığı yorumda "Bence Montella'nın yerine Fatih Terim olsaydı finale çok rahat çıkardık. Çünkü Fatih Hoca hiçbir zaman korkak oynatmazdı. Bana göre Montella başarısız" yorumunda bulundu.

Eski hakem Ahmet Çakar ise en ağır eleştiriyi yapan isimdi. Çakar, "Ah Montella, yakışıklı ve sempatik olmak, mağlup duruma düşünce tüm oyuncuları sahaya sürmek bu seviyelere yetmiyor, YETMEDİ DE…" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim'ten Montella'ya Eleştiri: "Kazanacağımız En Rahat Maç Buydu, Sadece Savunma Yaparak Olmaz"
'Altın Çocuk' Bir Kez Daha Zoru Başardı: Arda Güler Euro 2024'teki Hollanda Maçından Sonra Yine Tarih Yazdı!
İstisnasız Hep Yukarıda: Barış Alper Yılmaz'ın Şortundaki Hem Dikkat Çeken Hem de Güldüren Detay!

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
07.07.2024

Bu kadar yetenekli bir kadroyu bu kadar korkak ve kötü yöneten bi teknik direktörün istifası tartışmaya açık değildir bence.

07.07.2024

Yahu 2008’den sonra en başarılı olduğumuz yıl buydu, tamam eleştirin ama dürüst olun sezarın hakkını sezara verin. Bakalım 16 yılda ne olmuş? Dünya kupası 2010 -katılamadık Euro 2012- katılamadık Dünya kupası 2014- katılamadık Euro 2016- gruplarda 3. Olduk ve elendik Dünya kupası 2018- katılamadık Euro 2020- gruplarda sıfır çekip sonuncu olup elendik Dünya kupası 2022- katılamadık. Sonra montella gelid eylül 2023’de ve ilk turnuvada çeyrek final oynadık.

kardeşim anlamadiginiz şey bu kadro ile finale bile giderdi. hatta kupayı alırdı. şu an İngiltere, Hollanda en kötü zamanlarını yaşıyor. bir daha böyle bi fırsatı bulamayız. montella kararları ile maçları elleriyle veriyor. inatla forvetsiz oynuyor. inatla kerem ve barış Alper ile oynuyor. ben Galatasaray taraftarıyım gerçekleri görebiliyorum barış alper denen oyuncu futbolcu filan değil. topu ayağına alınca afedersin eşek gibi koşan topu kaptıran bir oyuncu. 60 ddakika da yalvardım oyuncu değiştir böyle olmuyor diye. inatla değiştirmedi. ta ki 2.golu yiyene kadar. 2 golü yeyip oyuncu değiştirmenin ne anlamı var? zaten belliydi. bunu televizyonu başında izleyen milyonlarca insan gördü. montella, bir takimin teknik direktörlüğünü yapabilir. ama millî takımın teknik direktörlüğünü yapacak kapasitede değil...

07.07.2024

Montella teknik direktörlüğü bıraksın,direksiyon siz araba gibiydi kararlari

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ