Spiral Ne Zaman Takılır? Spiral Can Yakar Mı?

Günümüzde en sık kullanılan doğum kontrol yöntemlerinin başında gelen spiral, istenmeyen gebeliklerden korunmaya yarayan bir araçtır. Etkili bir korunma arayışında olan kadınlar spiral taktırmadan önce bazı sorulara yanıt ararlar. Bu soruların başında ise spiral ne zaman takılır? Sorusu gelir. Uzun ömürlü olması gibi birçok avantajı beraberinde getiren spiral, yumurta döllense bile rahim duvarını bozarak yumurtanın rahme tutunmasını engeller. Peki, spiral ne zaman takılır? Spiral can yakar mı? İşte spiral hakkında merak edilen soruların cevapları…

Spiral doğum kontrolü yöntemlerinden biridir, rahim içi araç (RİA) olarak da tanımlanan bir seçenektir. Kadınların hepsinde aynı etkiye sahip olmamakla birlikte pek çok kadında hem etkili hem de güvenli bir uygulamadır. Cinsel ilişki esnasında yumurtalara spermin ulaşmasının önüne geçer. Sperm yumurtalara ulaşmadığında doğum kontrolü sağlanarak hamilelik olmaz. Çoğu zaman sorunsuz olan bu araçlar hakkında merak edilen bazı konular vardır. Bu sorular arasında en çok spiralin ne zaman takıldığı ve can yakıcı olup olmadığı merak edilir. Peki, spiral ne zaman takılır? Spiral can yakar mı? İşte tüm detaylar…

Spiral Ne Zaman Takılır?

Spiral,  kişinin mikrop kapma ihtimaline karşı; hastane, tıp merkezleri, poliklinik ve klinik gibi alanlarda takılması gereken bir araçtır. Spiral ne zaman takılır sorusunun cevabı ise adet sürecinin herhangi bir dönemidir. Adet döneminde rahim ağzının açık olması nedeniyle daha uygun görülür. Böylelikle işlem hem daha kolay hem de daha acısız bir şekilde yapılabilir.

Spiral Can Yakar Mı?

Gebeliğin olmadığı ve doktorunuzun yaptığı muayenenin ardından spiral takılmasının önünde bir engel olmadığı takdirde spiral takılışı küçük ve basit bir operasyonu içerir. Spiral taktıracak birçok kadın işlem esnasında kendini kasabilir, ancak abartılacak kadar bir ağrı yaşanmaz. Hatta ne zaman takıldığını bile fark edemeyebilirsiniz. Acı eşiğine bağlı olarak bazı kadınlar spiral taktırırken acı hissettiğini söylerler. Hissedilen bu ağrı genellikle ciddiye alınacak şiddette bir ağrı değildir. İşlem sonrası hafif bir ağrı hissederseniz de merak etmeyin kısa süre sonra kendiliğinden geçecektir.

Popüler İçerikler

Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi