Spiegel: 'Türkiye Gülen Konusunda Alman İstihbaratından Yardım İstedi'

Alman Der Spiegel dergisi, MİT’in Alman dış istihbarat teşkilatı BND'den 'Gülen hareketiyle mücadelede destek istediğini' yazdı.

Der Spiegel'in haberine göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Gülen hareketiyle mücadelesine Alman dış istihbarat servisi BND'yi de dâhil etmek istiyor.

DW Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre Der Spiegel, gizli bir belgeye dayandırdığı haberinde, MİT'in BND'den (Bundesnachrichtendienst) Fethullah Gülen destekçilerinin üzerine gidip, bu kişilerin iadesini sağlamak için yetkililer ve milletvekilleri üzerinde etkili olmasını istediği yazıldı.

'40 isim bildirildi'

15 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri arasında, Türk yetkililerin takip edilmesi için 40 kişinin ismini verdiği, üç kişinin de iadesini talep ettiği bildirildi.

'Dışişleri Bakanlığı'nı uyardı'

Haberde, Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer'in Alman Dışişleri Bakanlığı'nı Gülen konusunda defalarca kez uyardığı yazıldı.

Aralarında Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Saksonya'nın da bulunduğu 11 eyalette ortak bir tutum takınılması talebiyle diplomatların eyalet yönetimlerine başvurduğu kaydedildi. Ancak tüm eyaletlerin, Gülen hareketinin Anayasayı Koruma Teşkilatı'nca izlenmesi talebini reddettiği belirtildi.

BND'den yorum yok

Der Spiegel'in haberine göre, BND haberle ilgili bir yorumda bulunmak istemedi.

BND'nin “sadece Alman hükümeti ve Federal Meclis'in ilgili birimlerine rapor verdiklerini” ifade ettiği belirtildi.

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
20.08.2016

Yazık la Almanlar kafayı yedi. Gerçi Almanya diye bir ülke yok, Almanya diye yazılıyor Amerikan Üssü diye okunuyor :d (23 tane kara 4 tane hava, bizim ülkede TSK üssü yok bu kadar lan :d) Artık adamların Türkiye bize muhtaç, biz güçlüyüz, biz iyiyiz, bize muhtaçlar diye ostbir çektiğini düşünüyorum. Tuvalette bizi düşünerek ostbir çekiyo bu sarışınlar demedi demeyin. -hayal et evet evet evet diplomatlar bizi arıyor oohh evet evet yardım istiyorlar evet eeğğveet, bitti :d- Darbe sabahıda ERDOĞAN ALMANYADAN YARDIM İSTEDİ ALMANYAYA GELMEK İSTEDİ diye manşet atıyorlardı yalan çıktı. Ulan Amerika, yılların Almanya'sını salak ettin, madara ettin ya, alacağın olsun.

20.08.2016

Knk ben beyin severim seni sevdim bak cidden

Pasif Kullanıcı
20.08.2016

Almanya dikkat etsinde berlin duvarına donmesin

!) Bu Açık mektubu hatırladınız mı? “Başkanlığınız Amerikalılara ve tüm dünyaya iyilik, güzellik getirsin. Bunları size yazmaktaki amacım, bir tas su döküp yüreğimi soğutmak… Konumunuzu, koşullarınızı biliyorum. ‘Dünyayı çirkinleştirmekten, silah üretiminden, sömürgeci politikalarınızdan vazgeçin' demenin, yararsız olduğunu da biliyorum. Çünkü, ABD'nin ABD olarak kalmasının, sömürgeci uygulamalarına bağlı olduğunu biliyorum. Sizden belki tek şey isteyebilirim… Ülkemde estirilen ve adına ‘ılımlı İslam' denilen politikalara, Fethullah'a kol kanat germeye artık son verin! Fethullah ve benzerlerinin egemenliği demek, ülkemizin ve burada yaşayan herkesin koşullarının biraz daha zorlaşması demektir. Son verin. Bunun dışında her ne yapılacaksa, bu ülkenin halkı olarak biz yapacağız. İnsanlığa yararlı olacaksanız, bu yolda olun.”

TÜM YORUMLARI OKU (12)