Eric Berger’in kaleme aldığı kitaba göre, Pasifik Okyanusu’ndaki küçük bir ada olan Omelek’te fırlatma rampasının inşaası ve Falcon-1 roketi için çalışan mühendisler arasında yer alan Bülent Altan, “Omelek’te tüm gücümüz elimizden alınmış köleler gibi hissettik” dedi.
Hürriyet'te Razi Canikligl'in haberine görekitapta adadaki ilk yıl boyunca lojistiğin çok zayıf olduğu ve gıda ihtiyaçlarının teslimatının genellikle geciktiği belirtildi. Altan’ın yanı sıra diğer mühendislerin de yaşadıklarına kitapta yer verildi.
2005 yılı sonbaharında bir gün mühendis ve işçilerin isyan edip greve başladıkları, bir süre adada sadece yiyecek bekleyen ‘vahşi hayvanlar’ gibi oturduktan sonra, adaya iniş yapamayan uçaktan atılan dondurulmuş tavuk kanatları ve sigaraları aldıkları belirtildi.
Kitapta ayrıca Falcon-1 roketinin ilk fırlatma denemesinde roketin alev alıp okyanusa düştüğü, Mart 2007’deki ikinci denemede ilk defa uzaya ulaştığı bilgileri de yer alıyor.
Üçüncü uçuşunu başarıyla tamamlandıktan sonra Omelek’teki çalışanların artık yemek pişirecekleri iyi stoklanmış bir mutfağı ve sınırsız içeceklerin bulunduğu soğutmalı bir deniz minibüsüne sahip oldukları da belirtiliyor.
1. Neden bir tek sen ağlıyorsun? 2. Kaç para kazandın orada köle olmak için? 3. İnsanlık için bir şey yapıyorken her türlü zorluğa katlanmak mı, sızlanmak mı doğru?
Elon Musk'ın kendisı yemek yemiyor. kahvaltıda kahve içip öğle yemeğinde de ayak üstü 5 dakika bir şeyler atıştırıyormuş. doğrudur iddialar da abi sen niye katlandın bunca zaman o zaman djsjdjsk
Bizde evden keyifli keyifli çalışıyoruz. Xspace bizi kıskaniyeee..