SpaceX İlk Kez Uzaya 'Kullanılmış Roket' Fırlattı

Uzaya gönderdiği roketleri sağlam bir şekilde dünyaya indirme üzerinde yoğun çalışmalar yapan SpaceX'in denemelerini biliyoruz. Başarılı inişler gerçekleştiren şirket şimdi ilk defa indirdiği roketi tekrardan ilk defa uzaya gönderdi.

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
31.03.2017

Adamlar nelerle uğraşıyor biz nelerle ya imrendim

Pasif Kullanıcı
01.04.2017

Elon reis bizide uzaya götür.

01.04.2017

Ya bişey dicem neden everest tepesine bir fırlatma kulesi inşaa etmiyorlar? Sonuçta everest tepesi dünyanın yer çekiminin en az olduğu yer. Yani roketler füzeler dünyadan çok daha kolay havalanır çok daha rahat kurtulur bu sayede çok daha az yakıt kullanılır. 8848 metreden bahsediyoruz ama ELON MUSK roketleri deniz seviyesinden fırlatıyor. Bir uzay bilimci falan varsa rica etsem açıklayabilir mi????

01.04.2017

alcak yorunge 160km den basliyor, uluslararasi uzay istasyonu 400km de, haberlesme uydularinin sabit yorungeleriyse 35bin kilometre yukarda. bu mesafeleri dusununce 8km tum roket ekipmanlarini, firlatma ustlerini dunyanin ez ulasilmaz zorlu zirvelerine cikarmayi anlamsiz kiliyor. ama ekvatora yaklastikca dunyanin donus hizi artigindan, merkez kac etkiside artiyor, buda yercekimi ivmesinin azalmasina dolayisiyla uzaya cikmak icin daha az yakit harcanmasina imkan taniyor. bu sebeble tum ulkeler olabildigince guneyden ekvatora yakin noktalardan firlatma yapar. rusya en guneyi kazakistandan, abd en guneyi floridadan, avrupa birligi ise guney amerikada tam ekvator noktasinda olan fransiz guyenasindan firlatma yapar. deniz platformlarida bu acidan kullanisli hale geliyor. olabildigince ekvatora yakin konumdan firlatma imkani taniyor. elon muskun bunlari tercih etmesinin baska bir nedenide inis yaparken bir kaza olursa cevrede uzerine dusup facia yaratacak bir yerlesim olmamasi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ