SpaceX'den Tarihi Başarı: NASA'nın 'Gezegen Avcısı' Uydusu TESS Başarılı Bir Şekilde Fırlatıldı!

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarihi bir başarıya imza attı. NASA'nın güneş sistemi dışında yeni gezegenler araması için hazırladığı uydusu TESS(Transiting Exoplanet Survey Satellite) başarılı bir şekilde fırlatıldı. Fırlatılma Florida'daki Cape Canaveral Hava Üssü'nden gerçekleşti.

TESS uydusunun fırlatılma işlemi üç günlük bir gecikme yaşamıştı. Meraklı bekleyişin ardından uydu Falcon 9 roketiyle yolculuk başladı. Ardından ise Falcon 9 dünyaya başarılı bir şekilde geri indirildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

337 milyon değerindeki TESS istenilen yörüngeye 60 gün sonra girecek.

Ayın çekim gücünden yararlanma özelliği ile üretilen uydu çok az yakıt harcayacak.

Bilim dünyası için önemli bir yeri olan TESS'in bünyesinde 16.8 megapiksellik dört adet kamerası bulunuyor.

Projeye liderlik eden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) George Ricker 'Tess'te neredeyse tüm gökyüzünü gözlemleyebilecek dört adet çok hassas kamera bulunuyor. Tess'in tespit edeceği türdeki gezegenler transit adı verdiğimiz bir süreçle ortaya çıkıyor. Ev sahibi yıldızını önünden geçince gezegenin gölgesini görebiliyoruz. ' dedi.

2009'da uzaya gönderilen ve görevini tamamlayan Kepler uydusunun yerini alancak olan TESS, yıldızlar ve etrafındaki gezegenleri inceleyecek.

Projeye katılan MIT uzmanı Jennifen Burt de 'Tess ilk iki yılda görevinin büyük kısmını tamamlayacak. Jupiter'den küçük iki ila üç bin gezegen bulmayı bekliyoruz.' dedi.

TESS uydusunun fırlatılma sürecindeki canlı yayınını da buradan izleyebilirsiniz:

Popüler İçerikler

"Türkiye'ye Son Gelişimdi!": İngiliz Turist Dalaman Havalimanı'ndaki Fiyatlar Karşısında Şoke Oldu!
Cübbeli Ahmet’e Saldırı: Küfür Edip Boğazını Sıkmışlar
Eski Ayasofya İmamı Boynukalın Yine Başladı: Öfke Yaratan Laiklik Paylaşımı!
YORUMLAR

Biz de parti tartışması yapalım. Bu yüzden gerideyiz işte 😁

19.04.2018

Teknolojiyle akıl yumurtayla tavuk gibi😊Ben hala yeni gezegeblerden öte yeni yaşam bulgularını insanlık dışında yeni bir alemin bulunmasını bekliyorum dört gözle😂20 yıl öncesinin bilimkurgu filmleri bugün çekilse bilimkurgu kategorisine giremiyecwk filmlere dönüştü bile☺acaba 50 yıl sonrası bugün çekilenleri karşılayabilecek mi? Umarım karşılar ama az zararla😊 Tamam belki bi yıldızlararasında yaşamak istemezdim ama azınlık raporu dünyası güzel olabilirdi😊Umarım jetgilleri görmeden ölmem😊

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ