Sözleşmeli Öğretmenlik Yapıyordu: Eğitimci Esat Tarhan Yaşamına Son Verdi...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki bir okulda sözleşmeli öğretmenlik yapan Esat Tarhan yaşamına son verdi. Tarhan'ın maddi sıkıntılar yaşadığı ve yaklaşık üç yıldır psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. 

Çınar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Tarhan’ın cenazesi dün ailesine teslim edildi.

Öğretmenin ölüm haberi Eğitim-Sen Diyarbakır şubesi tarafından Twitter'da duyuruldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Açıklamada 'Çınar'da görev yapan sözleşmeli öğretmen Esat T. intihar ederek yaşamına son vermiştir. Esat öğretmene Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.' denildi.

'Bir arkadaşımızı daha kaybetmemek için birlikte ses olmak zorundayız.'

Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

'Diyarbakır’ da görev yapan bir sözleşmeli öğretmen arkadaşımızı daha Esat T. yi kaybettik. Acımız sonsuz... Güvencesiz çalıştırıldığı, ataması yapılmadığı, hukuksuzca ihraç edildiği, borçlarını ödeyemediği için bir arkadaşımızı daha kaybetmemek için birlikte ses olmak zorundayız.'

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
17.11.2019

Bakin fazla universite mezunu var. Her ozel universiteye izin vermeyin! Herkes universite okumamali ya ne diyorum staja gelen oyle cocuklar var ki yok muhendislikle ilgili zerre bilgileri yok cocugun ama bir sene sonra ayni projeye imza atma yetkimiz oluyor sacmalik. Ogretmenlik hele cok fazla mezun var olmaz sacmalik yani. Ulkenin en buyuk problemi ara eleman eksigi meslek liseleri burada onem tasiyordu ama saolsunlar bitirdiler onu da! Boylece stajerler ara eleman olarak kullanilmaya yani direkt kolelestirilmeye baslandi. Sistem bozuk sistem!

18.11.2019

Kesinlikle katılıyorum! Her ile üniversite dedi alşıkladılar, kyk dan bursları arttırdık dediler alkışladılar.Şimdi ne oldu? Herkes üniversite mezunu oldu ama nitelik desen yok.Üniversiteler lise gibi oldu.Tabi öğrencilerde ben üniversite okudum hizmet sektöründe mi çalışacağım diyerek yıllarca işsiz gezdi.Aldıkları bursları geri ödeyemez oldular.Çocuklar üni den mezun olunca 18.000 tl borçlu olarak hayata başlıyorlar, iş bulamayınca borç oluyor 24.000 tl. Adamlar resmen bizlere geleceğinizin ağzına edeceğiz dediler birkaç süper zeki de alkışladı.

Bundan da siyanür çıkarsa şaşirmicam. Işıklar içinde uyusun, yakınlarına sabırlar diliyorum.

17.11.2019

psikolojik sorunları....cümlesini kullanmamalı medya...okullarda idareciler siyasidir ve baskı çok fazladır öğretmenler üzerinde...inanılmaz baskılar..mobing vardır...zamanında ben de yaşadım...

TÜM YORUMLARI OKU (6)