Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Yerleri Belli Oldu Mu? MEB Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 20 bin öğretmen ataması sonrasında şimdi gözler 15 bin öğretmen atamasında. Sözleşmeli öğretmen başvuruları sonlandı. Atanmak için mülakatları bekleyen binlerce öğretmen, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. MEB 15 bin atama ne zaman yapılacak sorusunun cevabını aranıyor. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? Mülakat yerleri belli oldu mu? İşte tüm detaylar...

27 Eylül-8 Ekim tarihleri ​​arasında yapılan ön başvurular sonucunda sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini ne zaman açılacağı sorusuna cevap aranıyor. 15 bin öğretmen atanmak için mülakat yerlerinin ve tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Mülakat yerleri ve tarihleri ne zaman açıklanıyor?

Mülakat Yeri ve Tarihleri Açıklandı Mı?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sonuçları ise 27 Aralık 2021 tarihine açıklanacak.

Sözlü sınava alınacak adayların, sınav merkezlerinin ilanı 25 Ekim 2021 tarihinde yapılacaktır.

Öğretmen ataması tercih işlemleri 21-26 Ocak 2022 tarihlerinde alınacaktır. Sonuçlar ise 31 Ocak 2022 tarihinde duyurulması planlanmaktadır.

Sözleşmeli Öğretmen Branş Dağılımı

Başvuru atama duyurusu MEB’in internet adresine yayımlandı. Öğretmen alımı branş ve kontenjanları, kontenjan doluluğu ve ihtiyaç duyulan alanlar belirlenerek yapıldı. 

Bu doğrultuda en fazla atama yapılacak yapılacak ilk 3 branş sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve 1302 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği oldu. 

Ayrıca öğretmen atamalarına esas teşkil eden 110 konu alanının her biri için bir kontenjan ayrılmıştır.

Popüler İçerikler

Gönderdiği “Nude” Pahalıya Patladı: Tehdit ile Yaklaşık 400 Bin Lira Kaptırdı
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi