Soylu Sert Çıkmıştı! ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taziyelerini İletti

İstanbul'daki terör saldırısı da masada konuşuldu, Biden taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan ile  Biden arasında Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi sırasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Biden, İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür etti. Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

"ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır"

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ,'Bize verilen mesajı biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır”  ifadelerini kullanmıştı. ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise 'Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir.' denmişti.

Süleyman Soylu’nun “Taziyesini Kabul Etmiyoruz” Dediği ABD’den Yeni Açıklama
Soylu: "ABD'nin Taziye Dilemesini Kabul Etmiyoruz"

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
15.11.2022

Bakın bunu dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz. Koca ülkenin yıllardır 1 tane tutarlı ya da kesin bir dış politikası yok. Herkes kafasına göre politika belirliyor ya da en iyi ihtimalle CB'nı ne dese kafa sallıyor. Yazık valla yazık diplomasi bu kadar ucuz olmamalı

15.11.2022

Tüm tuşlara basıp bölüm geçmeye çalışıyorlar işte.

15.11.2022

pardon yha kuzenim yazmış xd

15.11.2022

bırak bu işleri mike,alırlar anahtarlarını

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ