Soylu'nun Kabul Etmediği Taziyeyi Erdoğan Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı için taziye dileklerini ileten ülkelere teşekkür etti.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın teşekkür ettiği ülkeler arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saldırı sonrası hedef aldığı ABD de yer aldı.

"ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz"

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bize verilen mesajı biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır”  ifadelerini kullanmıştı.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise 'Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir' denmişti.

Biden da taziyelerini sundu

Soylu Sert Çıkmıştı! ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taziyelerini İletti

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Doğukan Güngör, "Kızılcık Şerbeti Bitsin" İddialarına Son Noktayı Koydu!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
15.11.2022

Bir kez daha iç işlerin bi işe yaramadığına şahit olduk

15.11.2022

Üstelik ABD, KKTC ve Azerbaycan'dan hemen sonra geliyor. Bu da mı tesadüf? :)

15.11.2022

Kafasına göre takılan tek bakan Soylu herhalde, adam kafasına göre iş yapıyor, Erdoğan sessiz. Napıyorsun sen diyemiyor da nedense. Uyuşturucu olaylarından dolayı çoktan görevden alınması lazımdı ne hikmetse duruyor hala

TÜM YORUMLARI OKU (11)