Soylu: 'Marketlere Akın Olsaydı Daha mı İyi Olacaktı?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan ediliş şekline gelen eleştirilere yanıt verdi. Soylu kararı diğer ülke örneklerine bakarak aldıklarını belirterek, 'Erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı?' dedi. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesini aktardı. Soylu'ya sokağa çıkma yasağı kararının neden daha önce açıklanmadığını sorduğunu belirterten Sarıkaya, İçişleri Bakanı'nın şu yanıtı verdiğini yazdı:

“Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”

"Sokağa çıkanlar abartılacak boyutta değil"

Soylu'nun “İtalya sokağa çıkma yasağını hangi saatte ilan etmiş hiç baktınız mı?” sorusunu yönelttiğini aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti:

'Bu kapsamda, önceki gece yarısı 1-1,5 saat içinde marketlere akın eden insan sayısının da öyle abartılacak boyutta olmadığını belirtti.

'Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu' dedi'

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
11.04.2020

Bu ülkenin bu adama ihtiyacı yok gerçekten.. o bakanlık boş olsa da olur! Bu sadece önüne gelene sataşanların bakanı. Bu ülkenin değil hiç değil..

11.04.2020

250 :) bin :) kadar :) insan :) hareketi :) görülmüş :) Mikrobiyolojinin "m"sinden, pandeminin "p"sinden haberi olmayan insan demiş ki bişey yok canım 250 bin ! O 250 bin kişinin her biri evde 4 kişi yaşıyorsa 1 milyon insan demek, o 1 milyon insanın yarısı sokağa çıkma yasağı sonrasında işe gidecekse birlikte çalıştığı en az 5 kişiye bulaştıracak, 2.5 milyon insan enfekte oldu. O 2.5 milyon insanın da evde en az 4 kişi yaşadığını düşünürsek 10 milyon insan demek ! Aptal cahiller sizi, kimler tarafından yönetiliyoruz ya ?!

11.04.2020

Bari yanlış yaptık deyin de vicdanın varlığına inanalım.

TÜM YORUMLARI OKU (85)