Cüce lemurlar üzerinde kış uykusu hakkında yapılan araştırmada fosil kalıntıların eski insanların kış uykusuna yattığını gösterdi. Buna göre insanlarda da kış uykusunun kalp durması ve felç gibi hastalıklara iyi gelebileceği saptandı.
Dünyanın en önemli fosil alanlarından biri olan Sima de los Huesos (kemik çukuru) adlı bir mağarada bulunan kemiklerin kalıntıları yüzbinlerce yıl öncesinde yaşayan insanların kış boyunca aşırı soğuklarda uyuyarak hayatta kalmış olabileceğini ortaya çıkardı.
Vücutta yalnızca uyku sırasında üretilen bu hormon ile birçok hastalığı savuşturabilmenin mümkün olduğu aktarıldı.
Duke Üniversitesi’nden Dr. Marina Blanco, “İnsanlarda kış uykusuna yatmayı sağlamak kurgudan çok bilime yakın olabilir. Enerji krizlerinden, mevsimsel yiyecek eksikliğinden kurtulmamıza ve organ hasarını önleyerek ciddi yaralanmalarla başa çıkmamıza ve ömrü uzatmamıza yardımcı olabilir” dedi.
Çünkü kendilerini kısıtlı gıda kaynakları ve yeterli vücut yağı depoları ile soğuk koşullarda uzun süre hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda buldular.
Hakkında birçok potansiyel olduğu belirlenen kış uykusunun uygulanması halinde birçok hastalığın getireceği hasar önlenebilir. Diğer yandan uzaya çıkmak ve kıtlığın son bulması da kış uykusunun faydaları arasında sayılıyor.
Dr. Blanco, “Diğer memeliler gibi insanlar da kış uykusuna yatmak için biyolojik ‘makineye’ halihazırda sahip olabilir ancak gerekli tüm süreçleri nasıl etkinleştireceğimizi, düzenleyeceğimizi ve koordine edeceğimizi bulmamız gerekiyor” ifadelerini kullanıyor.
Yapın yapın onu da yapın,tamamen kontrol altında tutulabilir bir insan ırkı istiyor adamlar resmen,kırmızı et ile başladılar buna, fiyati tavan yaparak başladılar,amaç insanları sentetik et e bağımlı yapmak,ilk adımını Hollanda da sentetik et fabrikası kurarak yaptılar,Hollanda çiftçileri fabrikayı ateşe verdi..et le bunun ne alakası var diyen arkadaşlar,et(kirmizi) içindeki maddeler dolayısıyla insanı hırçın tutar,sorgulama ve analiz yetisini arttırır.ornek Turkler maniheizm i kabulden sonra savaşçı özelliğini kaybetti(maniheizm dininde et yemek yasak) bunlari söyleyince ya komplocu deli ithamina maruz kalıyoruz ya da veganlarin eleştirilerine maruz kalıyoruz,vegan vejetaryen bir tercihtir saygı duyuyorum.ama bize dayatılan sentetik et in yol haritası çok korkutucu,Bill Gates in de işi gücü yok durduk yere inekler diskilama sebebiyle ozana ve çevreye ciddi zarar veriyor diye açıklama yapacak !
Ah şu insan türü ve yüksek egosu, bence şu ekonomik ve sosyal koşullar engellemese insan türü de uykusuna yatabilir, yatabilmeli :)
Ben çok isterim de benim çocuklar yatmaz valla :) .. kış uykusu şöyle dursun, gece uykusu görsem bir gün ona bile razıyım 😴