Soyağacı İçin e-Devlet'ten Yeni Çözüm: Sıraya Gir

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin akınına uğrayan 'e-devlet' kısa süre içerisinde aşırı yüklenmeden dolayı hizmet veremez hale gelmişti. Dün akşam saatlerinde uygulama yeniden kullanılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti ile birlikte e-Devlet sistemleri kilitlenmiş ve uygulama geçici süreyle askıya alınmıştı

12 Saatte 200 Bin Rapor Üretildi! Soyağacı Hizmeti 'En Kısa Sürede Vatandaşların Kullanımına Açılacak'

e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan 'alt-üst soy raporu'nun paylaşımı gece yeniden başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Artık soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda sistem sizi sıraya alıyor ve soy bilginiz hazırlandığında size haber vermek için iletişim bilgisi istiyor

Talep oluşturunca ekranda çıkan mesaj şöyle:  “Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır.”

Peki sorgulamayı nasıl yapabilirsiniz?

e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet sistemine e-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığı yoluyla giriş yapmak gerekmektedir. Bu seçeneklerden biriyle e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, arama kutucuğuna 'Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama' yazmak ve soyağacı sorgulama hizmetine giriş yapmak gerekmektedir.

Sisteme girmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!