Almanya Ormanlarına Gizlenen, Sovyetlerin Şaşırtıcı Savaş Sırrı

Almanya, Brandenburg yakınlarında sık ormanlar içerisinde Vogelsand diye bilinen küçük bir köy bulunur. Köy, geçmişten bugüne, her daim küçük, tuhaf bir yer olarak anılmıştır.

Köyde yaşayan insanlar, 50'li yıllar boyunca, tren yolları vasıtasıyla fabrikalara kereste satarak ve onlara bu imkanı sağlayan ormanın, barındırdığı karanlık sırlar hakkında çok az şey bilerek, geçimlerini sağlamışlardır. Vogelsang'ı kilometrelerce çevreleyen ormanın içinde, Sovyetler Birliği'ne ait çok gizli bir tesisin olduğu çok az kişi biliyordu. Sovyetler burada gizli bir kışla şehir kurmuştu. Ve sadece bu kadarıyla da kalmamışlardı. Bu gizli üsse; bir dokunuşta, Avrupa ve Amerika'daki birçok büyük şehri, yeryüzünden silebilecek güçteki ölümcül silahları da konuşlandırmışlardı.

1-) Ruslar bu gizli şehri, nükleer bir savaşta batının silah gücüne karşı koyabilmek amacıyla 1951 yılında inşaa etmeye başladı.

2-) Üs 15,000 sivil ve askere ev sahipliği yapıyordu. İçinde ayrıca; tankları, anti-uçak, taktik ve nükleer füzeleri saklamakta kullanılan, 550 adet bina bulunuyordu.

3-) Nükleer Füzelerin öncelikli hedefleri İngiltere, Amerika, Belçika, Fransa ve Almanya idi. Güçleri ise, Hiroşima'ya atılan bombadan 20 kat daha fazlaydı.

4-) Doğu Almanlar, üsse gece vakti kullanılan karanlık patikalardan götürüldükleri için, füzeler hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı.

5-) Sovyet ordusu, sondaj çalışmalarını gece saatlerinde gerçekleştirdiği için, Amerikalılar olan bitenden asla haberdar olmadılar.

6-) Khruschev ve Eisenhower'ın buluşmasından sonra, Ruslar üssü nükleer füzelerden arındırdılar. Ancak 1961 yılındaki "Tuman Operasyonu" girişimi, yerlerine çok daha güçlülerinin konulmasını sağladı.

7-) Ne var ki, R-14 Chusovaya füzesinin üretime geçmesiyle, kampta bulunan başlıklar gereksiz hale geldiler. Ve sonucunda, nükleer füze birimi 1962 yılında dağıtıldı.

8-) Daha sonraları üs, (1962 yılından Soğuk Savaşın bitimine kadar) Kızıl Ordu'ya ait 25.Tank bölüğüne ev sahipliği yaptı

9-) Soğuk savaşın bitmesiyle, Ruslar 1994 yılında üsten çekildiler ve onu çürümeye terk ettiler.

10-) Vogelsang'a giriş halen yasak. Yetkiler bölgede yaşayan kurtların ve yaban domuzlarının bir tehlike unsuru olduğunu söylüyorlar. Ancak bu uyarılar kimi doğa gezginleri ve fotoğrafçılar için caydırıcı olmaktan uzak.

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!