Sosyal Sigorta Prim Teşviki Nedir? Kimler Faydalanabilir? Sosyal Sigorta Prim Teşvik Şartları Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamasından sonra pek çok kişi sosyal sigorta teşvik primini araştırmaya başladı. Hem çalışanı hem de işvereni yakından ilgilendiren sosyal sigorta prim teşviki büyük önem taşıyor. Ancak bu teşvik priminden faydalanmak için bazı şartları sağlamak gerekiyor. Peki sosyal sigorta prim teşviki nedir? Sosyal sigorta prim teşvikinden kimler faydalanabilir? Şartlar neler? Detaylar içeriğimizde.

Sosyal Sigorta Prim Teşviki Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasından sonra pek çok kişi sosyal sigorta prim teşvikini araştırmaya başladı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu, istihdamın arttırılması için işverenlere çeşitli yollardan desteklerde bulunuyor. İşverenler ise bünyesinde çalışan kişilere her ay sigortalarını yatırıyor. Bu sigorta maliyetleri için işverenler, destek adı altında indirim ve teşvik alıyorlar.

İstihdamın artması ve işsizliğin azalması için yapılan SGK teşvik primi, sadece işveren için değil aynı zamanda çalışan için de oldukça önemli.

Sosyal Sigorta Teşvik Priminden Kimler Yararlanabilir?

Tüm işverenler, sosyal sigorta teşvik priminden yararlanabilir. Ancak işyerinde çalışan sayısının arttırılması bu priminden yararlanmak için büyük önem taşıyor. Çalışan ve işveren için teşvik priminden yararlanma şartları ise birbirinden farklıdır.

Teşvik Priminden Yararlanma Şartları Neler?

Sosyal sigorta teşvik priminde işveren için aranan şartlar ise şunlar;

  • İşverenin bünyesinde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmesi ya da sigortalı çalışanlarını aktif olarak çalıştırmaması,

  • Sigorta primlerin, idari para cezaların yasal süreler içerisinde ödenmiş olması veya gecikme zammı borçlarının olmaması,

  • Çeşitli hizmet belgelerin ilgili süreler içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmiş olması.

Sosyal sigorta teşvik priminde çalışanlar için arananlar şartlar ise şunlar;

  • İŞKUR'da işsiz olarak geçmeleri,

  • Sigortalı çalışanların işe başladıkları tarihten önceki üç ayda 10 günden çok 4A/ 4B veya 4/C kapsamında sigortalı olarak bulunmamaları.

İlginizi çekebilir;

Erdoğan'dan EYT Açıklaması: '20 Yıl Çalışan Birinin, Çalıştığı Süreden Uzun Maaş Alması Sürdürülebilir Değil'
Hamza Dağ'dan 'EYT' Açıklaması: 'Yaş Kriteri Konusunda Bu Oldu Diyecek Durumda Değilim'

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!