Sosyal Ortamlarda İnsanların Beden Dilini Okuyup Daha Etkili İletişim Kurmanıza Yardımcı Olacak 15 Önemli Tüyo

Girdiğiniz ortamlarda karşınızdaki insanın vücut dilini etkili bir şekilde okuyabilmek ister misiniz? İnsanlarla daha iyi iletişim kurmak isteyenler için kullanılabilecek bazı vücut dili tüyolarını sizler için derledik. Günlük hayatınızda karşılaştığınız insanları daha rahat anlayıp çözebilmenizi sağlayacak birtakım tüyolar için buyrun içeriğe... 👇

1. 'Bukalemun etkisi' ve 'epokrosi' gibi isimlerle bilinen karşınızdaki insanı taklit etme hareketiyle başlayalım. Konuşma sırasında birisinin ses tonunu, el hareketlerini veya oturuşunu taklit etmek o kişiden genel olarak hoşlandığınızı ve ilginizi çektiğini belirten bir davranıştır.

Hatta bu hareket çoğu zaman bilinç dışı yapıldığı için karşısındakini taklit eden kişi ne yaptığının bile farkında olmuyormuş!

2. Kafa kaşıma hareketi ise bazen gerçekten kaşımak amacıyla yapılsa da sürekli tekrarlandığında şu manalara geliyor: karşındakini anlamamak, kafa karışıklığı, stres ve bıkkınlık.

3. Dudak büzmek, adından da anlaşıldığı gibi karşınızdaki kişiye katılmadığınızı, hoşunuza gitmediğini belirten bir davranış.

Araştırmalara göre bu hareket ayrıca gerginlik, stres, bazen de farklı duyguları bastırmak amacıyla yapılıyor.

4. İnsanların ellerini beline koyması ise içinde bulunduğunuz duruma göre farklılık gösterebilen bir davranış. Kendini korumak, öfkelenmek ve irite olmak gibi anlamlara gelebildiği gibi, gurur ve öz güven gösteren bir duruş da olabilir.

5. Bir insanın kendi kucağında, masanın üzerinde ya da ayakta dururken öylece ellerini kavuşturması genellikle kötü duygularla yorumlanır.

Bunu yapan kişi stresli ve gergin olabilir, hislerini saklamak ve araya mesafe koymak amacıyla bu hareketi kullanabilirler.

6. Karşınızdaki insanın sizinle konuşurken nereye baktığı çok önemli bir nokta. Gözlerini sürekli farklı yönlere çeviren kişinin baktığı yön bile bir anlam ifade ediyor!

Eğer kişi sürekli sol tarafa geçmişte yaşanan bir olayı düşündüğünü, sağ tarafa bakıyorsa o an yaratıcılığını kullandığını ve belki karşısındakine yalan söylüyor olabileceği anlamına geliyor.

7. Kollarını kavuşturan veya tek koluyla diğerini tutan insanlar ise araya bir mesafe koymaya çalışıyor olabilirler. Bu hareket aslında bir nevi kendini savunma içgüdüsüdür.

8. Fizyolojik olarak zaten sürekli gözümüzü kırpıyor olsak da bu hareketin psikolojimize göre sıklaştığı bazı durumlar mevcut.

İnsanlar gergin olduğunda, bir konu hakkında endişelendiğinde veya karşısındaki insana yalan söylediğinde daha çok göz kırpıyor!

9. Eğer beraber oturduğunuz kişi siz konuşurken masadaki eşyalarla oynuyorsa bu sıkıldıklarının bir belirtisidir.

Ayrıca akıllarına başka bir şey gelmiş olabilir, hayal kırıklığına uğramış veya zaman sıkıntısı yaşıyor olabilirler.

10. Eğer karşınızdaki kişi konuşurken bir anda kaşını ovmaya başladıysa bu iyiye işaret. Bu hareketi insanlar genellikle hoşlandıkları kişiyi veya zevk aldıkları bir konuyu düşündüklerinde ve konuşulan konuya ilgi duyduklarında yapıyorlar.

11. Konuştuğunuz insan kafasını yana yatırıyorsa size ve anlattıklarınıza ilgi duyuyor demektir. Kafayı bir tarafa yatırmak boynumuzu açıkta bırakan bir nevi kendini rahat bırakma belirtisidir.

12. Karşınızdaki kişinin gözbebeklerinin büyümesi ve küçülmesinin bile aslında bir anlamı var. Normalde ışığa göre büyüyüp küçülen gözbebeklerinin, beraber olduğunuz insana ilgi duyduğunuzda büyüdüğü ancak hoşlanmadığınızda küçüldüğü söyleniyor.

13. İnsanların sürekli olarak burunlarına dokunması veya sıvazlaması, konuşmak isteyip emin olamadıkları bir konunun olduğunun ve gergin hissetmenin bir göstergesi olabilir.

14. Karşınızdaki insanın boynuna dokunması ise dikkat edilmesi gereken bir hareket. Boynumuz birçok sinir uçlarıyla dolu olduğu için bu alana fark ederek ya da etmeyerek dokunmak; kendimizi sakinleştirmeye ve gerginliğimizi atmaya çalıştığımız anlamına geliyor.

15. Boynunu sağa sola veya öne arkaya çeviren ve esneten bir insan genellikle hissettiği gerginliği atmaya çalışıyordur.

Daha önce bahsettiğimiz gibi boyun bölgesini kullanarak yapılan hareketler stres altında hisseden insanların kendilerini rahatlatmalarına yardımcı olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kafanız Küçükse Güzelsiniz! Dünyada Sadece Güney Kore'de Karşılaşabileceğiniz Birbirinden İlginç 23 Durum
MBTI Testini Çözenler Buraya! INTP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
Hep Aynı Şeyleri Görmekten Sıkılanları İlginçliğe Doyuracak Birbirinden Acayip 19 Yeni Görsel
İlişki Durumlarını Bir Görsel Yardımıyla Anlatarak Hepimizi Gülme Krizine Sokmayı Başaran 23 Mizahşör

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'