Sosyal Medyanın Yaygınlaşmasıyla Günlük Hayatımıza Yerleşen 17 Kelime

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren sosyal medya, bir anda adeta hayatımızın merkezine oturdu. O kadar sık kullanır olduk ki, dilimize getirdiği yenilikleri yadırgamadık. Bu yeniliklerden bazılarını sizler için derledik:

1. Feys, Façe, Face

Dilimize feys, façe, face gibi ifadelerle giren sosyal medyanın aslı Facebook. Ülkemizde 7'den 70'e (evet 70'e) kullanıcısı bulunan facebook, dili telaffuza dönmeyenler tarafından evrildi.

2. Likelamak

Like mı lamak? Beğenilerimizi göstermekten asla çekinmediğimiz güzel yurdumuzda, yapamadığımız tek şey kendi dilimizi kullanmak. Bu sebepten ötürü beğenmiyoruz arkadaşlar, layklıyoruz!

3. Troll

Zamanında şans bebeği olarak satılan 'troll'ler çok tutmamış olacak ki, sosyal medya alemini ele geçirmiş durumdalar. Yurdumuz sosyal medyasının bitki örtüsü troller, her şeyle dalga geçebilme özelliğiyle bilinmektedir.

4. Fenomen

Kelime anlamı 'olay' olan fenomen, sosyal medyada olaaaay olmuş kişileri kapsıyor. Takipçi sayısını yaklaşık olarak ilçe nüfusuyla (Bayburt ilçeleri değil) kıyaslayabileceğimiz fenomenler, sosyal medya bilirkişisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabii hepsinin bilirkişi olmadığını söylemeliyiz.

5. Fav'a atmak

Geleceğe yönelik güçlü tahminlerinde yanılmadığını göstermek isteyen sosyal medya kullanıcısı, takipçilerine bu durumu 'At fav'a bekle!' diyerek gösterir. Bunun dışında, 'Şimdi üşendim, sonra bakarım.' paylaşımlarını da fav'a atıp ilerde değerlendirebilirsiniz.

6. DM'den yürümek

Türkiye'deki temsilcisi Arda Turan olan bu sosyal medya terimi, izdivacına talip olduğunuz kullanıcıyla iletişiminizi sağlıyor. Yürüyelim arkadaşlar! 🙄

7. Selfie (Özçekim)

www.thegeyik.com

Akıllı telefonlar geliştikçe gelişen sosyal medya, insanlığa ödül olarak kendini fotoğraflayabilmenin normal olduğu görüşünü kazandırdı. Bizlere de ön kameramızı olur olmadık her yerde kullanmak kaldı! 🤗

8. Caps

Caps, en az bir fotoğraf üzerine güldürücü yazılar yazıp, monteler yapmaya deniyor. Daha önce açıkladığımız troll kelimesini görsel olarak kullanıcılara sunan capsler, her fotoğrafın trollenmeye açık olduğunu gözler önüne seriyor.

9. Emoji

Bir sosyal medya kullanıcısının 'Anlatamam görmen lazım.' düşüncesiyle belki de en çok kullandığı özellik emojiler! Malum, bizler konuşma konusunda büyük sıkıntılar çeken insanlarız. Bu yüzdendir ki, emoji candır! ❤

10. LOL (sesli güldüm)

İngilizce “Laughing Out Loud” benzetmesinin ilk harflerinden oluşan LOL, sosyal medya sayesinde hayatımıza giren kısaltmalardan biridir. Ekrana bakarken kahkaha krizlerine girdiğinizde, karşınızdakine bu durumu LOL diyerek açıklayabilirsiniz.

11. Stalklamak

Uykusuz gecelerin sebebi olan stalk, merak edilen bireylerin paylaşımlarını incelemekten geçer. Zaman ve mekan fark etmeyen stalklama, özellikle ilk buluşma öncesi ya da ayrılık sonrası sıkça başvurulan yöntemlerden biridir.

12. #Hashtag

Bir ya da en fazla birkaç kelime ile, aynı konu altında paylaşımlar yapmaya yarayan hashtag, ne yazık ki özet olarak kullanılmaya başlanmıştır. Sonuçta bu da sosyal medya, #çokdaşeyyapmamaklazım 🙄

13. Youtuber

Kanalıma hoş geldiniz! Bugün sizlere sosyal medya sayesinde yaygınlaşan kelimeleri tanıtacağım. Bknz.: youtuber. Youtube adlı sosyal medyada bir kanal açarak fenomen olan herkes bu ünvanı almaya hak kazanır.

14. Friendzone

Bir nevi ateş çemberi. Arkadaş olarak girdiğiniz bölgede aşık olmaya kalkışırsanız, 'Ama ben seni arkadaş olarak görüyorum.' diyerek reddedileceğiniz alandır. Friendzona düşmek diye deyim hali bile var!

15. Takipçi kasmak

Fenomen olmanın ön koşuludur. Takipçi sayısını artırmak için her türlü yol denenebilir. Hadi bakalım, takibe takip!

16. Fake

Bu uğurda nice insanlarımız heba oldu. Bir küçük fotoğraf karesine aşık olup senelerce kandırılanlar bile var. Bu sebeple sosyal medyayı mayın tarlası olarak düşünüp öyle hareket etmekte yarar var!

17. Story

HER YERDELER! Snapchatle hayatımıza girmesine rağmen çok yakında excelde de karşımıza çıkmasından korktuğumuz story, paylaşımlarımızın 24 saat sonunda silinmesi açısından oldukça güzel. Yani öyleydi. Aynı gönderiyi 4 farklı platformda paylaşmalarından önce. 😬

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
15.08.2017

#10 lol ne ya. en iyisi bizimkilerin yaptığı abanacaksın klavyenin üstüne sinir falan kalmıyor

16.08.2017

Eskiden mesıncırda "lol" yazınca yarıla yarıla gülen bi emoji çıkardı :D

16.08.2017

Skype'a da hikaye paylaşma özelliği gelmiş...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ