Sosyal Medyanın Gündeminde: Diyanet, 30 Ağustos Hutbesinde Atatürk'ü Yok Saydı

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbelerinde Türk ve İslam tarihindeki önemli olayları anıyor. Bu cuma namazı için de camilere gönderilen hutbe metninde, yıl dönümü vesilesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yer verildi. 

Ancak hutbe tartışmaları beraberinde getirdi. Hutbede 'Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan, bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz' denilerek şehit ve gaziler anıldı. Ancak zaferin başkomutanı Atatürk'e yer verilmedi.

Türkiye Diyanet Vakfı da sosyal medya hesabından 30 Ağustos'u andı. Ancak burada da ne metinde ne görselde Atatürk yoktu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Atatürk'ü anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na sosyal medyadan tepki yağdı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Ateşe Düşmeyen Kimseyi Bırakmayan Yılmaz Morgül Şarkısı Kaldırılınca Çareyi Mert Demir Gibi Söylemekte Buldu
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
30.08.2019

Atatürk'ün kurduğu diyanet, Atatürk'ün adını anmaktan korkuyor. Size lanet olsun!

30.08.2019

Sen Atatürk'ü anmasan bile bir şekilde anılmaya devam edecek. Atatürk'ün Müslüman olmadığını düşünseniz bile Müslüman bir devletin ve milyonlarca insanının kaybedip ezik gibi yaşamasını önleyen bir insan olduğunu unutmayın.

30.08.2019

Bu cümlene hiç bir zaman katılmadım. Atatürk çok şey yaptı(fırsatçıları bir uzaklaştıralım) ama Türk bağımsız yaşar ötesi yok. Yani ezik gibi yaşayacağını düşünen bugün başka bir savaş çıksa bağımsızlık için mücadele etmeyeceği anlamına gelir.

30.08.2019

Sevmek, fikirlerine katılmak yolundan gitmek zorunda değilsin, ama Turkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan eğer, dünyanın bileğini bükemediği strateji dehası önderine saygı duyacaksın. İster diyanet ol ister başbakan ol ister cumhurbaşkanı. Kimsenin haddine değildir, özellikle altta yorumlarda cehaletin dibine vurmuş kişiler; burası Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'dir, beğenmiyorsanız şikayetiniz varsa siktirin gidin başka ülkelere.

TÜM YORUMLARI OKU (59)