Sosyal Medyanın Gündemi: Mudanya Belediyesi Suriyelilerin Sahile Girmesine İzin Vermedi

Suriyeli mültecilere sahile giriş yasağı koyduğu iddia edilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ırkçılık suçlamasını reddederek, 'Suriyeliler insan olduktan sonra sahile gelebilir. Şu anda kurallara uyanlar girebiliyor' dedi.

Türkyılmaz'ın bu kararı sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi oldu.

Mudanya'da zabıta ekipleri, dün 'halk rahatsız oluyor' gerekçesiyle Suriyelileri sahile almadı.

Independent Turkçe'nin haberine göre, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın kararıyla, sahillere Suriyeli mültecilerin girişi yasaklandı.

Olayın ardından belediye ekipleri, 'Mudanya halkının rahatsız olduğu' gerekçesiyle bu kararın açıklandığını söyledi.

'Özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzü kısıtlayamaz.'

Türkyılmaz, olayın ardından yaptığı açıklamada Suriyeliler için şu ifadeleri kullandı:

''Atlarla, develerle, eşeklerle yaşam olmaz. Don-atlet olmaz. Erkekler cıbıldak bir şekilde, kadınların kapkara bir şekilde bir yaşam tarzı var. Tamam kapkara giyinsin, giyimine-kuşamına da bir şey demiyoruz ama bir adap var. Çadırlar kaldırıldı, başkalarına yaşam hakkı verildi. Görseniz zaten yayılmışlar, başkalarının girmesi mümkün değil. Siz gitmezsiniz. Kendiniz dahi olsanız girmezsiniz. Bunlara çekidüzen verildi. Olması gereken de bu zaten. Başkalarının rahatını bozmaya kimsenin hakkı yok. Özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzü kısıtlayamaz. Benim özgürlüğüm de sizin özgürlüğünüzü kısıtlamamalı. Bu görsel anlamda, gürültü anlamında her anlamda yorumlanabilir. Bizim söylemek istediğimiz de bu.''

Türkyılmaz, bu akşam da Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

Çadırları kaldırılan zabıtalar böyle görüntülendi.

Mudanya Belediyesi, Suriyelilerin sahile girmesini engellemeye yönelik bir çalışmanın olmadığını duyurdu.

Mudanya Belediyesi'nin bu açıklaması sonrası 'Deve mi?' sorusu soruldu

Ve belediyeden cevap gecikmedi...

Mudanya'da yaşanan bu olay sosyal medyanın da gündemindeydi...

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
09.06.2019

Bir Mudanyalı olarak; Faşizmden ve ırkçılıktan bahseden zat-ı muhteremler, çıkıp gelseydinizde buraların halini bir görseydiniz! Ne eşinizle ne çocuklarınızla sahilde gezemezdiniz. Adamlar kamyonette at ve develerle kendileri kamyon ve otobüslerle gelip sahilleri işgal ettiler. Güneyde turistlere eğlence olsun diye gezdirilen develeri adamlar burada belkide kurbana kesmek için besliyorlar. Bu meselede 1-2 günlük tatil meselesi değil bildiğiniz yerleşmişlerdi. Sayın başkan herkese hoşgörü gösteren tevazü sahibi birisi fakat Büyükşehir kontrolünde olan sahiller için defalarca istekte bulunmasına rağmen müdahale gelmeyince kendileri müdahale etmek zorunda kaldı. Nitekim Dünyanın neresinde hangi ırktan olursan ol bulunduğun yerin ahlak ve görgü kurallarına uyman gerek. Ayrıca buraya kalkıpta savaştan kaçan ama burda nargile ile keyif yapan Suriyelileri savunma anlamında yazılar yazmayın biraz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olun ve kendi insanımızın çektiği dertlere de gem vurun.

09.06.2019

Çok güzel anlatmışsınız ve sizi çok da iyi anlıyorum. Kesinlikle ırkçılıkla bir alakası yok ve çok da yerinde bir karar.

09.06.2019

iyi olmuş. aynısnı Türkler yurtdışında yapıyorsa onlara da yapılsın sorun değil. herkes girdiği topluma uymayı öğrenecek.

09.06.2019

duyar kasacak olan evine alıp baksın Mudanya Belediyesi doğru olanı yapmış

TÜM YORUMLARI OKU (200)