Sosyal Medyanın Gündemi: MEB, Delphi'yi 1 Milyon Meslek Lisesi Öğrencisinin Erişimine Sunacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'yi 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki 1 milyon öğrencinin erişimine sunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Teknoloji Grubu (BTG) arasında 5 yıl süreli iş birliği protokolü imzalandı. 

Protokolle yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'nin, Bakanlığa bağlı 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki bir milyon öğrenciye erişim sağlanacak.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki eğitimde öğrencilerin ulusal ve uluslararası platformda iş piyasasının ihtiyaç duyduğu en ileri düzeyde becerilere sahip olarak yetişmesini ve tüm eğitim süreçlerinin sektörle yakın iş birliği içerisinde yürütülmesini önemsediklerini ifade etti.

Fakat Delphi sosyal medyada pek çok kullanıcının tepkisi ile karşılaştı. Bazı yorumlar şöyle 👇

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
22.01.2020

Ben de sektördeyim ilk twitte ki kişinin belirttiği gibi hiç delphi yazma ihtiyacı duyanı yazanı da görmedim. Delphi popülerliğini yitireli çok oldu yerini dolduran bir çok geliştirilebilir dil var. (Pyton, JavaScript,Java,C#) Zaten delphi bilenler bile tercih etmiyordur 2005 itibari ile dünyada en çok kullanılan 10 dil sıralamasından düştü fosil olmakta. Artı açık kaynak kodlu bir çok dil varken neden kullanımı az olan deplhi seçilip para verildi anlam veremedim. Öğrencinin daha iyi alternatifleri varken fazlalıklarla kafasını doldurmayı ne çok seviyorlar. Zaten bu alanda yeterli eğitim aldıklarını sanmıyorum çünkü stajyerlerin okulda rahatça öğrenebilecekleri basit kodları bile yazamadıklarını görüyoruz. Yine de umarım öğrenebilirler delphi öğrenmeleri alternatiflerini kavramalarını kolaylaştıracaktır.

22.01.2020

Seneye de Atari getirin de çocuklar sevinsin

22.01.2020

Atari deyip geçme zamanının dilleri ile çalışıyordu.

22.01.2020

Başlığı okuduğum zaman “aa MEB e bak güzel bir iş yapmışlar” diye şaşırdım. Yorumlarda artık kullanılmadığını öğrendiğim zaman heh dedim normal olan bu zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (68)