Sosyal Medyada Tepkilere Neden Olan Karikatür, Mizah Dergisi Gırgır'ın Sonu Oldu

Ünlü mizah dergisi Gırgır, Hz.Musa ile ilgili yayınlandığı büyük tepki çeken karikatür sonrası alınan karar ile bugünden itibaren kapatıldı. Yayıncı şirketin avukatı yaptığı açıklamada, 'Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak' suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Haftalık olarak yayımlanan Gırgır mizah dergisinin yeni sayısında Hazreti Musa ile ilgili bir karikatür yayımlandı.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan karikatür ardından tepkilerin odağına yerleşen Gırgır dergisi, sosyal medyanın da gündemindeydi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tepkiler üzerine derginin Twitter hesabından özür mesajı paylaşıldı

Ancak özür mesajı da tepkileri dindirmedi...

Özür mesajının ardından tepkiler dinmedi ve sosyal medyada #GırgırDergisiKapatılsın etiketi ile paylaşılan mesajlar üzerine yayıncı şirketin avukatı tarafından bir açıklama daha yapıldı. Ve derginin kapatılmasına karar verildi

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklamada, derginin kapatılmasına ve dergide çalışan herkesin işten çıkarılmasına karar verildiğini belirterek, ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız' denildi.

'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak' suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
17.02.2017

Sırf bu yüzden dergiyi kapatıyorsanız,Akit gazetesini de tüm çalışanlarıyla birlikte halkı galeyana getirme,taraflı ve yalan/yanlış habercilik,ülkenin ortak değerlerini ve vatandaşlarını defalarca aşağılamak,küfür etmek suçlarından direkt ateşe verebilirsiniz.Adalete adalet.Bu konu hakkında bazıları öyle şeyler söylemiş ki,sanırsın Türkiye Işid elemanı yetiştiriyor.Yok dinsizlerin üzerine öyle bir gidelim ki bir daha konuşamasınlar,yok kafalarını koparalım,Hebdo'nun saldırganlarını özleyenler,onlara methiyeler düzenler vs.Bu karikatür çok hoş olmamakla birlikte ülkedeki sözde çoğunluğun inancının(siyasal İslam,yani söylediğinize göre gerçek İslam bu değilmiş) yüzünü ortaya çıkarıyor aslında.Gırgır'la çok alakam yok,ama kapanması da haksızlıktır,hele ki sırf aynı suç yüzünden müebbet yemesi gereken onca 'insan',kapatılması gereken onca kurum varken.

17.02.2017

Ona buna "yahudi dölü" demekte bir beis görmeyenler niyeyse yahudi peygamberine yönelik hakarette ilk rahatsız olan grup olmuş. Yahudilerden aldıkları üstün hizmet madalyasını hala muhafaza ediyorlar herhalde. Ne de olsa muhafazakar insanlar, edebilirler tabi.

18.02.2017

nerden çıkardınız ki, o grup ile bu grubun aynı olduğunu ? -Kanıt ?

Pasif Kullanıcı
17.02.2017

Dinin siyasete alet edilmesine karşı olup dini mizaha alet edenlere ve bunda hiçbir sakınca görmeyenlere kuran'dan 1 ayet paylaşmak istiyorum. "Eğer onlara, (niçin alay ettiklerini) sorarsan, elbette, biz sadece lafa dalmış şakalaşıyorduk, derler. De ki: Allah ile, O'nun ayetleriyle ve O'nun peygamberi ile mi alay ediyordunuz?" (Tevbe, 9/65. Ayet). Arkadaşlar bu tür olaylarda dininizle alay edenlere küfretmek veya hakaret etmek yerine, 1400 sene öncesinin kuralları diye alay ettikleri kuran'dan bir ayet gösterin de onları hakikatle yüzleştirerek en güzel cevabınızı vermiş olun. Böyle olaylar aklı olana ibret alması ve imanını kuvvetlendirmesi için iyi bir fırsattır.

TÜM YORUMLARI OKU (97)