Sosyal Medyada Tartışma Yaratan Anne: Sorumsuzluk mu, Eğitim mi?

Küçük kızını terlikle kandırıp suya düşmesine neden olan annenin bu görüntüleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bir kısım anneyi, çocuğun su ile tanışması ve yüzme için iyi bir temel oluşturması bakımından tebrik ederken pek çok insan da anneyi sorumsuzlukla suçladı.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
09.05.2016

Valla biz suyla önce leğende yıkanırken tanıştık sonra dostluğumuzu denizde havuzda annemiz belimizden tutarak pekiştirdi..Oldu o zaman bisiklet sürmeyi öğrenecek diye 2 tekerliye koyup yokuştan yuvarlayın amk..

09.05.2016

Çocuğun nasıl korktuğunu görmüyor musunuz %56 oy vermiş salak "eğitim"ci kesim ? Yüzme eğitimi böyle falan olmaz. Çocuk kafasını suyun üzerinde tutabilmek için muhtemelen boynunu kasıyor ve bu da nefes borusunu kapatmasına, nefesini tutmasına neden oluyor o sırada. Seslerinden de nasıl zorlandığını anlarsınız herhalde, tepki gösterecek olsa ağlasa ağlayamaz o sırada kasmaktan. Ondan sonra vay efendim insanlar sudan neden korkar ki, al bu yüzden.

09.05.2016

Ayrıca boğazına da su kaçıyor zavallımın, yüzüstü dönebilse çıkaracak ama dönemiyor da, kimse de yardım etmiyor şu nasıl sorumsuzluk değil de eğitim olabilir ?? Boğulur be çocuk ! Emzirildikten sonra omza yatırılıp sırtına vurularak gazı çıkarılacak yaşta bebeği alıp suya atın siz boğulsun, adı da eğitim olsun. Süper, harika !

09.05.2016

Videoyu ilk izlediğimde ''eğitim'' diye düşündüm. Sonra bebecikte bir gariplik sezdim ve müziği kapatıp videonun sesini sonuna kadar açtım (Çünkü başka türlü duyulmuyor). Ve kesinlikle SORUMSUZLUK diyorum. Çünkü bebek aşırı derecede korkmuş durumda, ağlıyor çırpınıyor ve çıkardığı sesler resmen yardım çığlığı.. Evet yüzmeyi en iyi birini suya atarsan hayatta kalma güdüsü sayesinde öğretirsin filan saçmalığını duydum da, korkuların da bu şekilde oluştuğunu ve insanın hayatını kararttığını unutmayın derim. Karar vermeden önce sesli olarak izleyin.

09.05.2016

Yeterince açıklayıcı yazmaya gayret etmiştim halbuki! Ancak becerememişim sanırım, tekrar anlatayım o halde. Bebeğin ağladığını videoyu son ses izlerseniz duyabilirsiniz. Bebeğin korktuğunu anlamanız için bir bebeğe sahip olmanıza ya da pedagog olmanıza da gerek yok, zira titreyen ses tonundan çok NET anlıyorsunuz. Ayrıca, çocuklar cesaretle yetiştirilmeli evet! Oradaki ebeveynler terlik kullanarak bebeği kandırıyor, bebek ebeveynlerinin onu kandırmış olmasının farkına varıyor ve bir daha güvenemeyebilir. Sonra bebek suya düşüyor ve ebeveynleri hiç bir şey yapmıyor, bebeğin bir kez daha güveni sarsılıyor, kimse yardım etmiyor. Ve bebek titreyerek ağlıyor, çırpınıyor. Bunun EĞİTİM olabilmesi için annenin, bebeği alıştıra alıştıra suya sokması, sonra sırtüstü yatış pozisyonuna getirmesi, bebek alıştıkça elini çekmesi, korkarsa tekrar eliyle destek vermesi ve 'ben buradayım, seni hep tutacağım' mesajı vermesi gerekir. Neresinden bakarsanız yanlış! Tekrar dile getiriyorum SESLİ İZLEYİNİZ.

TÜM YORUMLARI OKU (58)