Sosyal Medyada Gündem Olan O Heykeller Kaldırıldı

Diyarbakır’da tartışmalara neden olan karpuz içindeki çocuk ve tatlıcı heykelleri 'düzenleme' için Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Diyarbakır Havaalanı çevre yolundaki Yonca Kavşağı’na konulan heykellerden karpuz içinde çocuk ve tatlıcı figürleri olan heykeller, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılması için kaldırıldı.

Kentte tartışma yaratmıştı

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, kentte tartışmalara neden olan heykellerin kaldırılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine idari başvuruda bulunmuştu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. 

Karaloğlu, karpuz içindeki çocuk heykeli için yapılan eleştirilerle ilgili olarak çocuğun iki dişi olduğuna dikkat çekerek, “Çocukları ayrıştırmayın” demişti.

Sosyal medyada alay konusu olan heykeller için 4 milyon TL harcandığı öne sürülmüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada heykellere 4 milyon TL ödendiği iddiasının yalan ve iftira olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

'Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının açıklamamız ve ulaşabildikleri kayıtlara rağmen maketlere 4 milyon 412 bin 835 ödendiği iddiası ise yalan ve iftiradır. Bu bedel 11 Mayıs 2021 tarihinde yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz üzere 170 bin metrekarelik alanda drenaj hatları, su depoları, çimlendirme, ağaçlandırma, çalı ekimi gibi işlerin tamamını içeren ihalenin tutarıdır. Söz konusu ihale açık ihale usulüyle yapılmış, canlı yayınlanmış ve en ekonomik teklifi veren firma tarafından üstlenilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir. Duyarlılık ve yapıcı eleştirileri için Diyarbakır kamuoyuna teşekkür ediyoruz.”

Heykellere gelen tepkiler için 👇

Yine Dünya Markasıyız: Diyarbakır'da Bulunan Karpuz İçindeki Bir Garip Çocuk Heykeli ve Gelen Tepkiler

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
13.05.2021

4 milyon tl tutmadı diyor. O zaman göster faturasını. Resmi belgelere işlenmiyor mu bunlar? Biz şirkete aldığımız bisküvinin bile parasını yazıyoruz. İftira varsa kendini aklamak için resmi ne belge varsa çıkarırsın. Bunlar kahvehanede atışan amcalar gibi. Yooğk öyle bir şey deyip duruyorlar.

13.05.2021

Cehape zihniyeti heykellere tapiyor, diyen itleri sahneye alalim, 4 Milyon ney lan. O kadar harcanmadi dedilerse o kadar harcanmistir yani birilerinin cebine girmis iste anlayin.

13.05.2021

Peki paralar ne oldu. 4 milyon TL nerde o zaman.

TÜM YORUMLARI OKU (17)