Sosyal Medyada Ebeveynlerin Çocuk Paylaşımına Kısıtlama!

Fransa'da parlamento, sosyal medyada çocuklarının fotoğraflarını paylaşarak beğeni toplamaya çalışan ebeveynlerin davranışlarını yasa ile sınırlandırmaya hazırlanıyor. 

Macron hükümeti tarafından hazırlanan tasarı özellikle sosyal medyadaki fenomenleri hedefliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Fransız ebeveynlerin yarısından fazlası çocuklarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor. Her on kişiden dokuzu çocukları beş yaşın altındayken paylaşımlar yapıyor. Bir ankete göre de ortalama bir çocuğun 13 yaşından önce sosyal medyada 1.300 kez fotoğrafı paylaşılıyor.

Milletvekili Bruno Studer, ebeveynlerin küçük çocuklarını teşhir ettiğine ve genellikle onları aşağılamaya maruz bıraktığına dair şikayetlere cevaben yasa tasarısını masaya yatırdıklarını belirtti. TikTok, Instagram ve diğer platformlarda, bazı Fransız küçük çocuklar, ebeveynleri yüzünden binlerce takipçiye sahipler.

Studer, ebeveynlerin paylaşımlarının daha sonra kötü niyetli kişiler tarafından sosyal medyadan alınarak kullanıldığını da belirtirken ebeveynler tarafından yüklenen görüntülerin, gençleri rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi.

Yasa, reşit olmayanların mahremiyetini güçlendirmeyi amaçlıyor. Tasarının önsözünde, çocuğun yaşına ve olgunluk derecesine göre görüntülerini yayınlama kararına dahil edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Çocuklardan sorumlu bakan Charlotte Caubel da yasayı destekledi: “Ailelerin, ciddi şekilde suistimal etmeleri halinde, çocukların resimleri üzerindeki haklarını kullanmalarını askıya alabiliriz. Örneğin; onların fotoğraflarını kullanarak kendi profillerini popülerleştirmek ve para kazanmak gibi.”

Ayrıca yasanın destekleyicilerinden bazıları da önerilen yasanın yeterince ileri gitmediğini söylüyor.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
07.03.2023

bi kaç sene önce bir çocuğun fotoğraflarına denk gelmiştim kapatmadan önce fb'da, onlara da söylemiştim, el kadar gül güzeli biblo gibi bir çocuk, korkmuyor musunuz? diye .... kısıtlama gelmeli. gerçi biliyoruz ki alakasız her konuda kullanır bizimkiler.. yine de çocukları koruyun! çocuklara sahip çıkın. hatırlamıyor sandığınız herşeyi hatırlıyorlar, unutmayın!

07.03.2023

Bende Türkiye'de diye sevinmiştim ya keşke burada da olsa bir sürü anne baba(!) özellikle Youtube'da sırf çocuklarını paylaşarak para kazanıyorlar resmen utanç verici.

07.03.2023

Başlığa neden “Fransa’da” ibaresini eklemiyorsunuz acaba?! Aleni biçimde “tıklama tuzağı” kuruyorsunuz ve bundan utanmıyorsunuz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ