Sosyal Medyada 'Bungalov' Dolandırıcılığı!

Sapanca'da bungalov tatili yapmak isteyen 4 kişilik grup Instagram'da gördükleri sayfa üzerinden rezervasyon yaptı. Kaporayı ödeyen grup verilen adrese gittiklerinde dolandırıldıklarını anladı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için önemli uyarılarda bulundu. 

Sapanca son günlerde bungalov dolandırıcılığıyla adından sıkça söz ettiriyor. Milliyet'ten Gonca Kocabaş'ın haberine göre, eşi ve arkadaşlarıyla kısa bir tatil yapmak için Sapanca’yı tercih ettiklerini dile getiren F.D. (27), yaşadığı olayı şu sözlere aktardı:

'2 arkadaşımız, eşim ve ben Sapanca da bungalov arayışına girdik. Bir, iki yer bulduk fakat biz tutana kadar başkaları tutmuştu. Aramaya devam ettik, o sırada Instagram’da bir sayfa karşımıza çıktı. Havuzlu, 4 kişilik, çok güzel bir bungalovdu ve fiyatı da çok uygundu. Biraz tereddüte düşsek de yetkili kişi belgeleri atınca ikna olduk, başka bir yer bulamayız korkusuyla kaporayı da gönderdik. Giriş yapacağımız günün sabahına kadar yetkili kişiyle görüştük, her sorumuza cevap veriyordu. O yüzden içimiz bir nebze rahatlamıştı. 

Sapanca'da attığı konuma geldiğimizde ise şoke olduk. Ortada ne bungalov ne de aradığımızda bize cevap verecek bir kişi vardı. Hemen yan taraftaki otele girerek yaşadıklarımızı anlattık. Orada çalışanlar bize dünden beri 20 arabanın gelip geri döndüğünü ve dolandırıldığımızı söyledi.'

"Aile başı 750 lira dolandırıldık"

3 gün 2 gece için rezervasyon yaptırdıklarını dile getiren F.D., '4 kişilik bungalovu 3 bin liraya kiraladık, bin 500 lira da kapora gönderdik. Aynı zamanda bizden 2 bin lira depozito istendi ama onu gelince vereceğimizi söyleyerek ödeme yapmadık. Yani aile başı 750 lira dolandırıldık” bilgisini paylaştı. 

Dolandırıldıklarından emin olduktan sonra Sapanca'yı karış karış gezerek yer olup olmadığını soran arkadaş grubu, en sonunda 3 gün 2 gece için 5 bin 500 TL ödeyerek tatilini yaptı.

TÜRSAB uyardı: "Sistemden doğrulama yapın"

Online rezervasyonda yaşanan sahteciliği önlemek adına bir doğrulama sistemi geliştirdiklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB üyesi sitelerde bulunması gereken acenta sicil numarasını, tursab.org.tr web sayfamızdaki doğrulama bölümünden kontrol ederek bu işletmelerin gerçek seyahat acentası olup olmadığını anlayabilirler. Bu sistem sahte rezervasyon tehlikesini çok büyük oranda ortadan kaldırıyor” diyerek şunları söyledi:

'Öte yandan TÜRSAB olarak Türkiye’nin dört bir yanında denetim birimlerimizle sahte tur düzenleyenlerin ve sahte acentaların önüne geçmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın işletme belgesiz seyahat acentalığı faaliyeti yürüten kişi ve kuruluşlarca mağdur olmaması adına seyahat planlamalarını yaparken TÜRSAB üyesi seyahat acentalarından hizmet almalarını tavsiye ediyoruz.'

'Dijital doğrulama sistemi üzerinden acentanın adı veya belge numarasıyla arama yapılabildiği gibi, tatil satın alınacak web sayfasının bir TÜRSAB üyesi acentaya ait olup olmadığı da sorgulanabiliyor' diyen Firuz Bağlıkaya, “Bu çerçevede 'web site adresi ile acenta doğrulama' başlıklı bir bölümümüz bulunuyor. Vatandaşlarımız her iki bölümde de arama yaparak rezervasyon yaptıracakları web sayfasının TÜRSAB üyesi acentaya ait olup olmadığını teyit edebilirler” bilgisini paylaştı. 

Sosyal medya yönlendirmesiyle gerçekleştirilecek rezervasyonlarda mavi onay tikine sahip olan adresleri dikkate almanın faydalı olduğunu söyleyen Bağlıkaya, 'Bununla birlikte ödeme aşamasında bireysel banka hesapları yerine kurumsal banka hesaplarına ödeme yapılmasını da öneriyoruz' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR

Hala Instagram tuzağına düşen varsa az bile

16.08.2022

Ben size yaşananların özetini geçeyim . Bu arkadaşlar birçok isletmeyi aramış ve yiyecek hizmeti olmadan 4 kişi 2 gece konaklama için 5000 ₺ ve üzeri fiyat almışlardır. Daha sonra instagramda herşey dahil gecelik konaklama için 1500 ₺ fiyat görünce kendi aralarında "bak bize verilen fiyatların yarısına hem de hersey dahil biryer bulduk . Ne kadar şanslıyız " diye hemen ödemesini yapmışlardır . Allah Allah neden bu kadar ucuz diye sormayız ... Umarım bir daha ki sefere sorarlar 😉

16.08.2022

Yine ava giderken avlananları konu alan bir hikaye . Sapanca da 2 gece müstakil Havuzlu bungalovda 4 kişi konaklama bedeli yaz sezonunda minimum 5000 ₺ . Büyük bir ihtimalle birçok yer aranıp bu fiyat veya üzerinde bir fiyat ile karşılaştılar. Daha sonra instagramda gecelik 1500 ₺ ye kahvaltı +öğle yemeği +akşam yemeği dahil konaklama imkanı sunduğunu iddia eden dolandırıcı sayfasına denk geldiler . Şöyle basit bir hesap yapalım , Kahvaltı Kişibaşı 100 ₺ x 4 = 400 ₺ Öğle Yemeği 150 ₺ x 4 = 600 ₺ Akşam Yemeği 200 ₺ x 4 = 800 ₺ Sadece yemek maliyeti 1800 ₺ tutan bir tatili 1500 ₺ ye satın alabileceğine gerçekten inanan insanlar var mı ? Bu hesapta daha konaklama bedeli yok . Sabah - Öğle - Akşam Yemeği var !

TÜM YORUMLARI OKU (5)