Sosyal Medyada Bir Kullanıcı Bayilerin Sıfır Araçları Alıp İkinci El Olarak Daha Pahalıya Sattığını İddia Etti

Gün geçmiyor ki bir şeye de şaşırmayalım... Son dönemlerde neredeyse sıfır araba almak imkansız bir hale geldi,. Hem stok sıkıntısından hem de fiyatlardan kaynaklı sıkıntı yaşanıyor. Twitter'da bir kullanıcı da bu durumun sebebini açıkladı!

Son zamanlarda sıfır araba almak resmen büyük bir hayale dönüştü. Paranızı ayarlasanız ya stok olmuyor ya da arabalar satış fiyatından çok daha yüksele satılıyor.

Özellikle son dönemlerde büyük bir stok sıkıntısı var.

Twitter'da Mr.Analiz isimli bir kullanıcı kendi yaşadığı bir deneyimi paylaştı ve bayilerin arabaların çoğunu aldıktan sonra üzerine ekstra fiyat ekleyerek 2.el olarak sattığını söyledi.

twitter.com

Satış fiyatlarının üzerine %40 ekleyerek satış yapan bayilerin bulunduğunu belirtti.

twitter.com

Bunun üzerine diğer kullanıcılar da yaşadıkları deneyimleri ve bildiklerini paylaştı👇

twitter.com

Sıfır araçların pek çok bayide ikinci el olarak satıldığı belirtildi;

twitter.com

Durum sadece lüks arabalar için geçerli değil, tüm arabalar ve motorlar da bundan nasibini alıyor👇

twitter.com

Konuyla ilgili daha çarpıcı iddialar da gündeme geldi, bu iddialara göre ÖTV indirimi döneminde bayiler pek çok arabayı satın alıp sonrasında yüksek fiyata satmış;

twitter.com

Bu duruma katılmayıp farklı şekilde yorum yapan kullanıcılar da oldu👇

twitter.com

Her ne olursa olsun son dönemde araç bulma sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor.

twitter.com

Peki siz bu durumda ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Almanya'da Marketteki Güncel Fiyatlar ile Saatlik Ücreti Paylaşan Kullanıcı Sosyal Medyada Gündem Oldu
Özür Diledi: CHP'li Aykut Erdoğdu Eski Eşinin Yayınladığı Ses Kaydının Ardından Açıklama Yaptı!
Uğur Şahin Uyardı: 'Yeniden Maske Takmaya Başlayabiliriz'

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
26.06.2022

Haber bir kişi bunu dedi diye yapılmaz araştırırsın doğrusunu bulursun öyle haber yaparsın. Habercilik bunu gerektirir. Bir araç alınırken yurtdışından dolar kuru ile gelir yani 20.000 dolarlık bir aracın alış matrahı 16,89 dolar kuru ile 337.800 TL dir. Yüzde seksen ÖTV de devlet KDV dahil %113 vergi koyar. Çünkü ÖTV ninde KDV si hesaplanır. Aracın vergilerinin toplamı 381.714 TL dir. Aracın bedeli 719.514 TL dir. Bu dediğim basit bir araç için bayi nasıl 100-120 tane Mercedes’i bekletsin. Ne kadar stok maliyeti olur. Bunu nasıl yapsın ödemeleri geldiğinde ne yapacak. Bayiye gelen araç sayısı 150-200 den 30 lara düşerse bu adamlar şirket masraflarını nasıl karşılasın. haber bu dedi diye yapılmaz araştırırsın doğrusunu haber yaparsın. Lütfen araştırmadan saçma sapan haber yapmayın. Yazdığın yazının bir dayanağı olsun.

26.06.2022

bunu araştırmak çok zor olmasa gerek. İstediğiniz marka model aracın kendi sitesinde 0 fiyatına bakın, daha sonrasında sarı siteden aynı araba ve modelin 0 fiyatına bakın hangisi daha pahalı? hepsini geçtim artık 2021 model 10k-20k km deki araçlar bile 0'ından fazla ücretlere satılmaya çalışılıyor. bunda bir art niyet yok mu sizce? bayiye sorsak araba yok gelmiyor deniyor, fakat ne hikmetse sarı sitede gırla dolu.

27.06.2022

Günaydınlaaaar efenim günaydınlar! En az üç yıldır bu şekilde satılıyor. Aracın resmi bayisi bana araç yok diyememeli, eğer standart donanımlı araç yok ise bayi bana resmi bir evrak verecek bende gidip Almanya'dan o aracı kendim temin edeceğim, vergisini gümrüğünü ödeyip aracı ülkemde kullanacağım. Bayi işini yapmıyorsa/yapamıyorsa bayilik elinden alınıp yapacak insanlara verilmeli. Etkili devlet denetimi şart ama çok geç.

27.06.2022

Niyeyse hic şaşırmadim valla

TÜM YORUMLARI OKU (7)