Sosyal Medya Mahkemesi Devreye Girince Hamile Sude Naz’ı Öldürmeye Çalışan Sanığın Tahliyesi Reddedildi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde birlikte yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz Atak’ı sokak ortasında öldüresiye döven Yılmaz Akman’ın tahliyesine karar verilmişti. Ancak sosyal medyada tepkiler artınca sanığın tahliyesine yapılan itiraz kabul edildi. Saldırganın tutukluluk hali devam edecek.

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkede her gün en az 2 kadın erkekler tarafından katlediliyor.

Cezasızlık politikası, saldırganlara verilen ödül gibi cezalar failleri güçlendirirken alınan kararlar adeta sinir uçlarımıza dokunuyor.

16 Ağustos’ta Akhisar ilçesi Paşa Mahallesi’nde saldırgan Yılmaz Akman, dini nikahla birlikte yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz Atak’ı sokak ortasında öldüresiye dövdü.

Hamile genç kadın, şiddet gördüğü esnada çevredekilere “Abi hamileyim, imdat” çığlıkları atarken pek çok kişi izlemekle yetindi. Yoldan geçen bir kişi ise saldırganı engellemeye çalışırken bunu görenler de vatandaşa destek vererek Sude Naz Atak’ı kurtardı.

Sude Naz Atak’ın şikayetçi olduğu Akman’ın 18 suç dosyası olduğu ortaya çıktı. Ancak Akman’ın buna rağmen sadece adli kontrol için haftanın 3 günü imzaya gitmesine karar verildi.

TAHLİYESİ İSTENDİ!

Son görülen duruşmada savcı, Akman’ın ‘kasten yaralama’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Suçlamayı kabul eden Akman’ın ‘Alenen hakaret' suçundan 9 ay 15 gün, 'Kasten yaralama' suçundan 15 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Sosyal medyada tahliye kararına tepkiler artınca Akhisar Cumhuriyet Savcılığı Akman'ın tahliye edilmesine itiraz etti. İtiraz, üst mahkeme tarafından kabul edildi. Mahkemenin kararı sonrası Akman, cezaevinden tahliye edilmedi ve tutukluluk hali devam etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Türkiye Bu Olayı Konuşuyor! Sokak Ortasında Kadını Öldüresiye Döven Erkek Tutuklandı
Hamile Kadını Sokak Ortasında Öldüresiye Döven Kişi Serbest Bırakıldı

Popüler İçerikler

Furkan Bölükbaşı'nın Hamas Lideri ve Atatürk'ü Karşılaştırdığı Paylaşıma Alperen Duymaz'dan Sert Tepki
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'in Ölüm Haberinin Ardından Gülse Birsel'den Paylaşım Geldi!
Arda Güler'in Buz Pistindeki Performansı Yine İspanyolları Büyüledi
YORUMLAR
19.10.2024

sosyal medya iyi ki var yoksa bu kansızlar rahat rahat gezecekti inşallah hiç çıkarmazlar içerden

19.10.2024

Sosyal medyaya düşemeyen zavallılar peki? Adalet yerine gelsin diye "inşallah sosyal medyaya düşeriz" mi diyeceğiz. İnşallah toplumsal tepki olur da adalet yerine gelir mi diyeceğiz? Bu adamları içeri attıkları fotoğraflar 5 açıdan çekiliyor, sosyal medyanın gazı alınıyor ortalık duruluyor. Ancak ertesi gün tahliyelerini kimse haber yapmıyor. Haberin olmadı, sosyal medyaya çıkmadı. Ne olacak şimdi.

Bütün suçluları sokağa sal, ülkeyi kontrolden çıkar sonra ''böyle gitmiyor, yeni anayasa lazim'' de..

19.10.2024

Sosyal medya ADALETİN temelidir !

TÜM YORUMLARI OKU (22)