Sosyal Medya İkiye Bölündü: İBB'nin Fatih'in Portresini Almasına Kim, Ne Dedi?

Fatih Sultan Mehmet'in kendi döneminde yapılıp günümüze ulaşan üç portresinden biri Londra'da düzenlenen açık artırmayla satıldı. Tabloyu 770 bin sterline İstanbul Büyükşehir Belediyesi satın aldı. Sosyal medya bu konuda da ikiye bölündü.

İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan ve Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'in başka bir kişi ile resmedilen tek portresi, İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyaca ünlü Christie's salonundaki müzayedede açık artırma ile satıldı. Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılıp günümüze kalan üç orijinal portresinden biri olan eseri 770 bin sterline (6 milyon 500 bin lira) İstanbul Büyükşehir Belediyesi satın aldı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haberi Twitter hesabından 'Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık'  mesajıyla duyurdu.

İstanbul'a Geliyor: İBB, Fatih Sultan Mehmet Portresini 6,5 Milyon TL'ye Satın Aldı

Sosyal medyada İBB'nin Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu almasını "israf" olarak değerlendirenler oldu 👇

Ancak bu kıymetli eserin Türkiye'ye kazandırılmasına yoğun bir destek de var 👇

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde 4 Kişinin Öldüğü Patlama Sahnesi Nasıl Çekildi?
Onedio Anketine Göre 2024 Yılının En İtici 5 Ünlüsü!
Volkan Demirel, Elini Sıkmadığı Şenol Güneş'le Arasında Geçen Diyaloğu Anlattı
YORUMLAR
25.06.2020

Bir akepe sempatizanı için büyük bir sınav bu. Verilen parayı eleştirseler en büyük propoganda malzemesi olan Osmanlıya bok atmış olacaklar. Alkışlasalar mükemmel bir israf iftirası fırsatını kaçıracaklar, onu geçtim İmamoğlu'na puan kazandırmak zorunda kalacaklar. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Böyle bir durumda kalmak istemezdim, işleri zor.

25.06.2020

eğer istanbul'u akp alsaydı geçen sene Binali Yıldırım deseydi biz bu portreyi aldık, şimdiki eleştirenlerin hepsi " vayy helal olsun, işte bu , Türk'ün gücü, Atamızı, ecdadımızı ülkemize geri getirdik" diyeceklerdi.

Sanat eserlerine verilen paraya ne gerek vardı diyenler, insanlar varken diğer canlılar için uğraşmaya ne gerek var diyenlerle aynı kafada boşuna tartışmaya değmez. Sembolik, sanatsal, tarihsel bir çok açıdan şık bir hareket. İBB de kim düşünmüş ve destek olmuşsa tek tek tebrik ediyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (82)