Sosyal Güvenlik Numarası Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu, kamu kuruluşlarından biridir. Sosyal güvenlik sisteminin sağlanması ve düzenlenmesinden sorumludur. Vatandaşların kolay erişilebilir ve mali açıdan sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemini yürütmeyi amaçlar. Aynı zamanda kişilerin bu konudaki hak ve yükümlülükleri hakkında çeşitli bilgilendirmelerde yapar. Bu kuruma bağlı olan sigorta kolları bulunmaktadır. Kişiler, 4A, 4B ve 4C sigorta kollarından herhangi birine bağlı olarak çalışmak zorundadır. Bu sigorta hizmetlerinden yararlanan herkesin bir sigorta numarası bulunur. Peki sosyal güvenlik numarası nedir? Nasıl öğrenilir? işte detaylar...

Vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili her türlü işlemi yapabilmeleri için sosyal güvenlik numaralarına ihtiyaçları vardır. Bu numara, sicil numarası olarak da bilinir. Sosyal güvenlik numarası ile prim ödemeleri, sigorta durumları, emeklilik gibi birçok konuda bilgi alınabilir. Sosyal güvenlik numarası pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. Her sigorta koluna bağlı olarak çalışanların farklı sosyal güvenlik numarası bulunur. Sosyal güvenlik numarası hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Sosyal Güvenlik Numarası Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 tane sigorta kolu bulunmaktadır. Bu kollar üzerinden sigorta hizmeti alan kişilerin prim ödemelerini kontrol edebilmeleri, sigorta durumlarını öğrenmeleri, emeklilikle ilgili her türlü bilgi için sosyal güvenlik numarasına ihtiyaçları vardır. Sigorta tescil kaydı tespiti içinde bu numara gereklidir. Bağlı oldukları kurum üzerinden hizmet alan birçok kişi, sigorta numarasını öğrenmek için başvuruda bulunur. Kurum ile ilgili tüm işlemlerde geçerli olan sosyal güvenlik numarası, aynı zamanda online işlemlerde de kullanılır.

Sosyal güvenlik numarası sadece çalışan için geçerli değildir. Kurum da bu numara ile çalışanı hakkında bilgi sahibi olur. Bu nedenle sicil numaraları oldukça önemlidir. Kişi çalışmaya başladığından itibaren sicil numarası oluşturulur. Her sosyal güvenlik numarası kişiye özeldir.

Kişiler, sosyal güvenlik numarasını rahat bir şekilde online olarak e- devlet üzerinden öğrenebilir. Vatandaşlar, e- devlete TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurum'u sayfasına girmeleri gerekir. Bu sayfada ise kişilerin 4A, 4B ve 4C tescil kayıtlarından hangisine bağlı ise onu seçmesi gerekir. Seçilen sigorta kolundan sosyal güvenlik numarası öğrenilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

SGK Kaydı Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? İşte e-Devlet Sigorta Kayıt Belgesi İşlemleri...
SGK Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir? İşte e-Devlet Muayene Katılım Payı Sorgulama İşlemleri
Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Nereden Öğrenilir? e-Devlet GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama...
Ücretsiz İzin Süresi Ne Kadardır? Çalışan Kaç Gün Ücretsiz İzine Çıkabilir?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!