1. Eşitliği teşvik eden ve marjinalleştirilmiş öğrenciler için eğitim sonuçlarındaki eşitsizlikleri azaltan politika ve uygulamaları savunmak.
2. Kapsayıcı, saygılı ve tüm öğrencileri destekleyen olumlu bir okul iklimini teşvik etmek.
3. Öğrencileri sosyal adalet girişimlerine dâhil etmek ve okullarında ve toplumlarında değişimin temsilcisi olmaları için onları güçlendirmek.
4. Sistemik eşitsizliklere katkıda bulunan önyargılı politikalara, uygulamalara ve tutumlara meydan okumak ve bunları bozmak.
5. Sosyal adalet konularını ele almak ve eğitimde eşitliği teşvik etmek için aileler ve topluluklarla ortaklıklar kurmak.
Bu beş maddeyi okulumuzda nasıl hayata geçirir ve etkilerini izler geliştiririz diye çalışma grupları oluşturarak başlayabilirsiniz.
Sosyal adalet liderliği, sistemik eşitsizliklerin derinlemesine anlaşılmasını ve daha adil ve hakkaniyetli bir okul topluluğu yaratma taahhüdünü gerektirir. Ayrıca öğrenciler, aileler ve diğer paydaşlarla etkili bir şekilde ilişki kurmak için iletişim, işbirliği ve kültürel yeterlilik becerileri gerektirir. Bu yüzyılın yeni yaşam biçiminin kadim değerlerle buluşmasını sağlamak için okullarımızda sosyal adalet liderliği becerilerini geliştirecek içerik ve uygulama planlarını çalışmaya ivedilikle başlamalıyız.
'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio'