Soruşturma Tamamlandı: Bakanlık Çiftlik Bank Hakkında 'Nitelikli Dolandırıcılıktan' Suç Duyurusunda Bulundu

Son zamanların en tartışmalı 'oyunu' olan Çiftlik Bank hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Bakanlık müfettişleri Çiftlik Bank'ın 'nitelikli dolandırıcılık' olduğuna karar verdi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Gümrük Bakanlığı 'İhbar ve Şikâyetler Doğrultusunda' Çiftlik Bank Hakkında İnceleme Başlattı

Bakanlık raporu: Nitelikli dolandırıcılık

Müfettişlerin raporu sonucunda Bakanlık, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Soruşturma bitti. Çiftlik Bank’la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK’a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk' dedi.

Suç duyurusunun yanında bakanlık, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

Ne olmuştu?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sanal oyun olan ve internet üzerinden gelir vadeden Çiftlik Bank’ın yasal olup olmadığı konusunda başvurular üzerine 29 Kasım 2017’de inceleme başlatmıştı. İnceleme sürerken SPK raporuyla Çiftlik Bank tarafından yüksek gelir vaadiyle piyasadan yarım milyar lira toplandığı ortaya çıkmıştı. Yine sistemin 'Bank' ifadesini kullanması, Bankacılık Kanunu’na aykırı bulunmuş ve Reklam Kurulu, 3 ay süreyle tedbiren durdurma cezası vermişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR

Bakanlıktan öyle bir açıklama gelmedi. Aradık öğrendik, haber yalanmış. Adamlar kendileri hakkında yalan haber yapan herkese dava açtılar. Bursadaki Arge tesislerine gittim gayet güzel çiftlikleri var. Boş haberler bunlar. Adamlar Türkiyenin hayvancılık yükünü sırtlamış durumda...

08.03.2018

avrupayı bile sırtladılar ne diyorsun

08.03.2018

ben arkadaşıma bakanlık suç duyurusunda bulunmuş diyorum adam bana facebookta ki açıklamayı gösteriyor böyle insanlar var !!! açıklamanın altında ki yorumlardan bahsetmiyorum bile

08.03.2018

jet fadıl bunu beğendi ...

TÜM YORUMLARI OKU (18)