Soruşturma Başlatılmıştı: Genç Teğmenlerin Kılıçlı Yemin Töreni Sonrası TSK'dan İlk İstifa!

Teğmenlerin kılıçlı yeminin ardından başlayan tartışmalar devam ederken Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dünkü konuşmasında teğmenlere tepki gösterip “Bu kılıçları kime çekiyorsun?” diye sordu. 

Bugün ise yeni bir gelişme ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin TSK’dan istifa ettiğini yazdı. 

Kaynak: Hürriyet-Nedim Şener

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilerin bazıları, kılıçlarını havaya kaldırarak hep bir ağızdan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye haykırmıştı.

Cumartesi günü Kocaeli'nde 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz" dedi ve ekledi: "Kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek..."

Bugün ise yeni bir gelişme ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin TSK’dan istifa ettiğini yazdı.

Ebru Teğmen ile Komutanının Konuşması Ortaya Çıktı: "Tarikatçı-Cemaatçi Değiliz, Atatürkçüyüz"

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
08.09.2024

Kılıcın ucu birilerine batmış belli

08.09.2024

Kılıcın ucu batmasın diye soruşturma açıldı . O kılıcı hükümete göz dağı vermek için çekenlere geri iade edilecek . Olması gereken yerde duracak istedikleri yerde değil .

08.09.2024

Senin diyanet başkanın kime kılıç çekti, onu da sorsana cb

08.09.2024

İslam'ın dusmanlarina çekti.hep çekeriz çektik sen tak güneş gözlüğünü boşver bu isleri seni aşar o işler koçum o Kılıç'ın onunde durma kafan önüne düşer sonra

08.09.2024

İstifa mi etti istifaya mı zorlandı?

TÜM YORUMLARI OKU (67)