Bangor Üniversitesi'nden Dr. Christian Dunn, “Temel endişemiz çevresel etkidir. Bu çalışma, uyuşturucuların Avrupa yılan balığının yaşam döngüsünü bozacak kadar yüksek seviyelerde salındığını ve nesli tükenmekte olan bu türün korunmaya yönelik çabalarını da boşa çıkardığını gösteriyor. Çevre sorunları için eğitim çok önemli. İnsanların plastik kirlilik hakkında bilinçlendirilmesi ve Glastonbury'yi plastikten arındırmak için büyük çaba sarf edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda uyuşturucu ve uyuşturucu atıkları konusunda da farkındalık yaratmamız gerekiyor” dedi.
Glastonbury Festivali'nin sözcüsü, akarsuları ve vahşi yaşamı korumanın festival için önemli olduğunu söyledi. Çevre Ajansı, Glastonbury 2019'un ardından 'hiçbir endişe' dile getirilmediğini belirtti.
Ajans sözcüsü, “Su yollarımız ve vahşi yaşam için en büyük tehdit, açık alanda idrar yapan festival katılımcıları. Son yıllarda yapılan kampanyalarla bu durumu önlemek için çok çalışıyoruz” dedi.
keşke buna sebep olanlarin uyusturucudan nesilleri tükense de doğa bi rahata kavuşsa
Allahtan Türkiye'de olmadı bu olay. Yoksa malum tipler çıkıp yine Türkiye'den nefret ettiğini, insanlarının cahil olduğunu söyleyecek, bir başka tiplerde işte bunlsar laik, dinsizler falan diyecek, sonra burada bir iki .... tipin birbirlerine hakaretlerini görmek zorunda kalacaktık...
insan acayip bir varlik. deli gibi kullanip tukettigimiz bazi seyler diger canlilar icin eser miktarlarda bile olumcul olabiliyor.