Sorduk Cevabını Aldık: İnsanlar Neden Türkiye’de Yaşamak İstemiyor?

Twitter üzerinden insanlara, “bu ülkede artık yaşanmaz” diyorsanız bizlere nedenini söyleyebilir misiniz? diye sorduk ve birbirinden ilginç cevaplar aldık. İşte kısa ama öz bir şekilde “neden bu ülkede yaşanmaz” sorusunun cevapları.

İşte hiçbir müdahalede bulunmadan atılmış olan o twitler.

Daha bir sürü şey sayılabilir, ancak bunlar insanların 'yaşamamak' için yeterli gördükleri sebepler. Bunlara son bir tane daha eklemek gerekirse, o da birazdan yorum kısmında 'o zaman siktir git', 'hepiniz defolun', 'allah hepinizin belasını versin', vb. yorumlar yazacak arkadaşlar...

Hepinize yaşanabilir bir ülke diliyorum, sağlıcakla kalın.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
08.01.2016

Adam cok iyi yazmis "Fikirlerimi ögrenseler beni katledecek insanlarla dolu"

Çünkü diğer insanlara benzemiyorum. Çünkü Türkiye'nin %49'u ile aynı siyasi görüşte değilim ve eğer onlara benzemiyorsan yaşaman çok zor bu ülkede. Bütün kararlar bu %49'a göre alınıyor ve geri kalan halkın isteklerini kimse görmüyor. Çünkü ben ateistim ve benim ödediğim vergiler, içtiğim içkideki vergiler hiç sevmediğim diyanet işleri benzeri kurumlara gidiyor. Çünkü benim cinsel yönelimim farklı, %49'luk zihniyete göre öldürülmeliyim. Çünkü bilimden çok dine önem veriliyor. Çünkü sanata değer verilmiyor. Çünkü cahil bir nesil yetişiyor. Çünkü kadınların sokakta tek başlarına yürümesi bile zor. Çünkü ben bu ülkede birey/insan olarak görünmüyorum.

Eklemek istediğim bir şey daha var. Türkiye'nin doğusunda çocuklar, masum insanlar ölürken batıdaki insanların hiçbir şey olmamşçasına gündelik yaşamlarına devam etmesi. Kimseden bir tepki duymuyorum. Hatta bazıları seviniyor. O insanları anlamak için illa onlara yakın olmanız ya da onlardan biri olmanız gerekmiyor. İşte bu tepkisiz insanlardan dolayı, bu insanlarla yaşamak istemiyorum. Bazen bir şeye tepki göstermeniz için illa başınıza gelmesi gerekmez. Empatiden yoksun insanlar var her yerde.

Pasif Kullanıcı
10.01.2016

İyi bişeyler yapanların kafasını eziyolar. Bi iş başardın mı hemen: "bu zaten ermeni. Bu kürt, bu gey, bu bilmem ne!" diye karalıyolar. Çok kıskanç bi ülke velhasıl. Çok orospu bi ülke. Gösterir elletmez. Bürokrasisi bok gibi. İnsanları şark kurnazı. Dolandırıcılığı marifet olarak görüyo. Hep konuşuyo ama hiç icraat yok. Kimse hak ettiğini alamıyo. Bi iyilik yapalım dersin, ağzına sıçarlar. Sonra niye ülkeden gitmek istiyon diye çemkirirler. Onlar da bilir ki boktan bi yerde yaşıyolar ama çare yok. Öteki ülkelerde doğmuş olsan iyi kötü bi yer edinirsin belki. Ama burda birilerinin götünü yalamadan nefes bile aldırmazlar. Ne konuştuğun dil kimsenin umrunda ne bu ülkenin vatandaşı olduğun için bi ayrıcalığın var. Allah bu ülkeyi sevmemiş hem de hiç sevmemiş. Sevmediklerini de buraya göndermiş. Burda biraz ceza çekersek belki öteki dünyadaki cezamız azıcık olsun hafifler diye ümit ediyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (78)